"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf"


Quote van de Maand:
Oordeelvrije aandacht creëert ruimte, rust en creativiteit voor jezelf en je team. Ga jij de uitdaging aan?

Oordelen naar jezelf (zelfkritiek) of naar anderen toe creëert onrust en blokkeert je om optimaal te functioneren. Mensen die in Flow functioneren zijn oordeelvrij en volledig met hun aandacht in het NU. Ze zijn zich bewust van de activiteit waar ze mee bezig zijn en dat is het enige waar ze zich mee bezig houden. Bewust-zijn.

Wat is oordelen eigenlijk? Oordelen is een mening hebben over iets. Dit kun je een zacht oordeel noemen. Een hard oordeel is als je praat over iets of iemand alsof het een feit is. Bijvoorbeeld: Mijn collega is een vervelende man. Dit betekent dat hij altijd vervelend is als je het zo benoemd. In werkelijkheid is dit vaak niet zo. Een andere manier om dit te beschrijven is: Het gedrag van mijn collega ervaar ik als vervelend. Op deze manier benoem je de irritatie die je ervaart vanuit jezelf als zijnde jouw werkelijkheid. Daarbij is het goed om te weten dat iedereen de werkelijkheid anders beleeft. Er is geen mens op deze aarde die de werkelijkheid hetzelfde beleeft. Iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid vanuit zijn eigen referentiekader (gezinssituatie, vrienden, familie, cultuur, religie waar je als individu mee te maken hebt (gehad)). En vanuit dit referentiekader reageert iemand vaak op een situatie. Dus niet vanuit oordeelvrije aandacht, vanuit de houding het is zoals het is, maar reactief vanuit de ervaring die je in het verleden hebt gehad reageer je. Je laat je als het ware leiden door je emotie of gedachten die gekoppeld is aan het verleden. Ieder mens heeft namelijk een rugzak aan ervaringen opgebouwd die gedeeltelijk functioneel en gedeeltelijk niet functioneel zijn. Oftewel een gedeelte tilt je op een hoger plan en het niet functionele gedeelte zorgt er juist voor dat het je energie kost.

De kunst uiteraard is om te leren kijken naar je eigen ervaringen en situaties buiten jezelf vanuit oordeelvrije aandacht. Je bent als het ware een objectieve waarnemer van je eigen innerlijke ervaringen (gedachten, emoties, stress enz.) en de dagelijkse praktijk buiten jou. Je zult merken als je op deze manier jezelf gaat benaderen en anderen waar je mee te maken hebt dat er automatisch ruimte ontstaat voor een natuurlijke manier van samenwerken. De weerstand verdwijnt en maakt plaats voor Flow.

Ben je vanuit je organisatie nieuwsgierig wat je preventief en oplossend allemaal voor je team of jezelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden.

Naast In-company training combineren we ook training met avontuurlijke activiteiten zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Dit is tevens een leuk bedrijfsuitje. Door tijdens deze activiteiten buiten je comfortzone te komen kan het geleerde in de training optimaal toegepast worden. Hierbij is het mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt voor optimale veiligheid begeleid door een berggids en trainer Evert Heintz. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren en toe te passen. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. Een training en ervaring voor het leven.

Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op jouw individuele wensen.

Voor meer informatie over vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz . En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Nieuw bij Insight Adventure!

Insight Adventure nu ook op Twitter. Volg Evert Heintz en ontvang dagelijks een inspirerende twitter!

Dinsdag 6 september was ik op Radio Beverwijk (105.4 FM) in de uitzending met een
interview over vitaliteit. Het interview kun je beluisteren door op de link rechts bovenin
de welkomstpagina te klikken.

Inpirerend bedrijfsuitje? Combineer een outdoor activiteit met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een dag(deel) die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft.

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience
In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit uw eigen kracht
in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn in overleg mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor
activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud
om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.
Demo CD "Insight Adventure"

Als ervaren trainer & coach ben ik opgenomen in het boek Coach Successen wat
dinsdag 13 september om 17.00 uur gepresenteerd is tijdens de Regio Businessdagen
in het Beursgebouw te Eindehoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder
AGENDA INSIGHT ADVENTURE:
  • In maart 2012 start er weer een nieuwe particuliere training The Power of Insight 1. Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden. Lees verder
  • Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het
    Wellnessweekend The Power of Insight in 2012.
    Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven in Chambre d'Hôte Le Paradis! De data voor 2012 worden dit najaar bekend, maar je interesse kun je alvast aangeven, zodat we je op de hoogte kunnen houden.

  • Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:

(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht
op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen
van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:


Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te
kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief