"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."


Focus van de maand:
< TV, < nieuws, < internet en meer naar buiten voor een frisse neus.

Hoezo minder TV, minder nieuws en internet? En waarom meer naar buiten om een frisse neus te halen? Mijn Smartphone en Ipad zijn toch helemaal te gek?

Een mooi voorbeeld vind ik het onderzoek dat de Brittannica Encyclopedie heeft gedaan naar de hoeveelheid informatie die wij als mensheid te ontwikkeld hebben in de loop van de geschiedenis. Voor het onderzoek hebben ze de hoeveelheid informatie genomen, weergegeven in bits, die we als mensheid hebben ontwikkeld van 4000 jaar voor christus tot 1900 jaar na christus. Deze zelfde hoeveelheid informatie (van 5900 jaar) hebben we in de periode van 1900 tot 1950 tot ons genomen. Van 1950 tot 1960 eenzelfde hoeveelheid en door technologische ontwikkeling komt er op dit moment eenzelfde hoeveelheid informatie tot ons in ongeveer een maand tijd!!! Dit is toch een bijzondere ontwikkeling.

De verleiding van al deze informatie is dat we ons laten meeslepen en continu bezig zijn om onze e-mail te lezen, TV te kijken en games te spelen, waardoor onze geest en lichaam te weinig rust krijgen. Er ontstaat een soort stress impuls door een overload aan informatie.

Mijn suggestie is om uw tijd en energie meer te investeren in het buiten zijn in de natuur, te sporten en hierdoor weer op te laden en nieuwe inspiratie op te doen.

Daarnaast kunt zich bewust richten op informatie waar u graag meer over wilt weten. Investeer uw aandacht in zaken wat u energie geeft en waar u blij van wordt.

In plaats van te zappen en de avond is weer voorbij. Of u te laten leiden door de mailtjes die binnenkomen op de mailbox van uw Smartphone enz. Wellicht een tip om bijvoorbeeld 2 vaste momenten op de dag te creëren dat u uw e-mail en smsjes beantwoordt ('s middags en 's avonds?). Hiermee creëert u voor zichzelf rust is mijn ervaring. Timemanagement?

Bent u vanuit uw organisatie nieuwsgierig wat Aandacht allemaal voor uw team of uzelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om u hierin te begeleiden.

Naast In-company training combineren we ook training met avontuurlijke activiteiten zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Door tijdens deze activiteiten buiten uw comfortzone te komen kan het geleerde in de training optimaal toegepast worden.

Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op uw individuele wensen.

Voor meer informatie over vitaliteitsmanagement kunt u vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz . En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht.

De Piramide van Inzicht ®

 

Nieuw bij Insight Adventure!


Insight Adventure werkt sinds kort samen met het bedrijf WellVit WellVit, hét wellness en vitaliteitspodium voor werkgevers, werknemers en wellness professionals. WellVit richt zich op Bewegen, Beauty, Ontspannen, Vitaliteit en Persoonlijke ontwikkeling. Hier vind je snel en gemakkelijk de beste bedrijven en aanbiedingen, nieuwe trends en actuele informatie.

Insight Adventure nu ook op Twitter. Volg Evert Heintz en ontvang een paar keer per week een inspirerende twitter toegestuurd!

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience 2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.Demo CD "Insight Adventure"


AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

  • Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het Wellnessweekend The Power of Insight in 2011. Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven in Chambre d'Hôte Le Paradis! Vanwege het grote succes afgelopen zomer hebben we nu ook in september 2011 een Wellnessweekend ingepland. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je NU op als je jouw leven wilt vitaliseren en inspireren!
  • In september 2011 start er weer een nieuwe particuliere training The Power of Insight. Lees verder
  • Binnenkort is weer een nieuwe OPFRISAVOND om nieuwe energie en inspiratie op te doen! De datum is maandag 6 juni of donderdag 23 juni. Laat maar weten wanneer je erbij kunt zijn om de datum te bepalen.

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:


 

(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz. Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:


Kent u iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Stuur deze Inspiratiebrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief