"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."


Mindset van de maand:
Enjoy the moment!

In deze Kerstnieuwsbrief wil ik graag als kerstgedachte een bijzondere tekst van schrijver Richard Bach met je delen met als titel De stroom (flow) van het leven.

De stroom (flow) van het leven

Eens leefde er een dorp vol wezens op de bodem van een grote kristallen rivier. De stroom ging zwijgend over hen allen heen, jong en oud, rijk en arm, goed en slecht, de stroom ging haar eigen weg en kende alleen haar eigen kristallen zelf. Elk schepsel hield zich op de eigen manier stevig vast aan de takken en rotsen op de rivierbodem, want zich vastklampen was hun manier van leven en ieder had vanaf de geboorte geleerd om weerstand tegen de stroom te bieden.

Maar uiteindelijk zei een schepsel: “Ik ben het beu om me vast te klampen. Hoewel ik het niet met mijn eigen ogen kan zien, vertrouw ik erop dat de stroom weet waarheen het gaat. Ik zal loslaten en het me laten voeren waarheen het wil. Als ik me nog langer vastklamp zal ik sterven van verveling.

De andere wezens lachten en zeiden: “Dwaas! Laat los en die stroom die je zo aanbidt zal je te pletter laten slaan op de rotsen en je zult sneller sterven dan van verveling.

Maar die ene sloeg geen acht op hen en ademde diep in en liet toen los. Meteen werd hij door de stroom meegevoerd en tegen de rotsen aangeslagen. Na enige tijd, toen het schepsel weigerde zich weer vast te klampen, verhief de stroom hem echter boven de bodem en hij werd niet langer gekwetst. En de schepselen die stroomafwaarts leefden, voor wie hij een vreemde was, riepen: “Aanschouw een wonder, een schepsel zoals wij, toch vliegt hij. Zie de Messias, die is gekomen om ons allen te verlossen.

En die éne in de stroom zei: “Ik ben niet meer een verlosser dan jullie. De rivier schept er genoegen in om ons te bevrijden, als we slechts durven loslaten. Ons echte werk is deze reis, dit avontuur.

Maar ze riepen des te meer: “Verlosser” terwijl ze zich vastklampten aan de rotsen en toen ze weer keken was hij weg en ze bleven achter en verzonnen mythen over een verlosser…

Schrijver: Richard Bach

Wat mij betreft is dit een mooie metafoor om mee te nemen in 2011 om mee te gaan in de flow van ervaringen die je hebt. Hiermee creëer je namelijk geluk voor jezelf en zet je jezelf in de flow.

Loslaten is je eigen ervaringen die je je lichamelijk bewust wordt/ bent onder ogen te zien vanuit de houding het is zoals het is en tevens je te realiseren dat jij niet die ervaring(en) bent. Bijvoorbeeld, jij bent niet de gedachte, de stress, pijn, emotie of spierspanning die je voelt. Op het moment dat je op deze manier naar je innerlijke ervaringen gaat kijken zul je merken dat de negatieve/ blokkerende lading vanzelf verdwijnt. Uiteraard geldt hierbij: Oefening baart kunst!

Echter op het moment dat je je identificeert met die ervaring houdt het stand (verzet blokkeert de flow) en kan je de ervaring dus niet loslaten. Je zit dan dus vast in de ervaring en blokkeert je om te kunnen genieten van het moment. Je laat je dan leiden (lijden) door de ervaringen die je voelt of denkt.

De CD Insight Adventure kan je helpen om je deze mindset van loslaten eigen te maken. De nummers van de CD zijn ook apart te downloaden via iTunes.

Geniet van de feestdagen, je familie en vrienden en ik wens je héél véél gezondheid, inspiratie en positieve energie toe voor 2011!
Enjoy the moment, Evert Heintz

Ben jij vanuit je organisatie nieuwsgierig wat Mindset voor je team of jezelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden. Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op jouw individuele wensen.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz en op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Mindset.

 

Nieuw bij Insight Adventure!

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

 

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience 2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.Demo CD "Insight Adventure"

AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

Maandag 22 november 2010: Opfrisavond "The Power of Insight"...... Een verfrissende avond als update van de training "The Power of Insight" die je gevolgd hebt. Lees verder

Maandag 10 januari 2011: Opfrisavond "The Power of Insight"...... Een goed begin van 2011!!! Een verfrissende avond als update van de training "The Power of Insight" die je gevolgd hebt. Lees verder

Wil jij je goede voornemens in 2011 echt waarmaken? In februari 2011 starten er weer nieuwe trainingen “The Power of Insight” voor particulieren. Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Wellnessweekend The Power of Insight in 2011. Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven! Vanwege het grote succes afgelopen zomer hebben we besloten om 3 Wellnessweekenden in 2011 te plannen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dus geef je NU op als je jouw leven wilt veranderen! Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz. Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Nieuwsbrief? Stuur deze nieuwsbrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief