"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."


Gedachte van de maand:
Ik leef in het NU, zit vol in een flow en dat hou ik zo.


Als je deze bevestigende gedachte (ookwel affirmatie genoemd) voor jezelf 40 keer of meer per dag herhaalt in gedachten of hardop opzegt, zul je merken dat je meer energie krijgt en steeds makkelijker in je natuurlijke flow komt. Je kan de dingen beter aan en op de één of andere manier lopen de dagelijkse dingen gewoon beter en soepeler.

De reden hiervan is dat jouw overheersende gedachten een grote invloed hebben op jouw werkelijkheid. Je kunt jezelf vergelijken met een radiozender die een bepaalde frequentie uitzendt. Stuur je ruis (lees negatieve gedachten) de ether in of stel je je af op de muziekzender waar je blij en gelukkig van wordt (lees positieve gedachten zoals bijvoorbeeld bovenstaande gedachte van de maand). Door je dus te focussen op wat je wilt, wordt de kans ook groot dat je die werkelijkheid creëert in je leven. Het versterkt hierbij om het gevoel naar voren te halen als je terugdenkt aan een heel gelukkig moment in je leven. Dit gevoel gecombineerd met de gedachte van de maand (Ik leef in het NU, zit vol in een flow en dat hou ik zo) versterkt het realisatieproces enorm.

Je natuurlijke flow is een toestand waarin je al je (innerlijke) ervaringen kan laten stromen en ernaar kan kijken vanuit de houding Het is zoals het is. In plaats van je te verzetten tegen bepaalde ervaringen zoals bijvoorbeeld gevoelens van stress, verdriet, boosheid of angst kun je ze er laten zijn. Een uitdrukking die ik zelf graag gebruik is Verzet blokkeert de flow om me bewust te zijn dat ik mee mag gaan in de flow.

Daarbij kan het bevrijdend zijn om je te realiseren dat jij niet de ervaring bent die je voelt. Door je namelijk te identificeren met een emotie als bijvoorbeeld verdriet zet je jezelf vast in die gemoedstoestand, je blokkeert de flow. Door je bewust te zijn dat jij niet die ervaring bent, jij bent niet de stress, het verdriet, de boosheid of je gedachte zal het gevoel snel weer voorbijgaan. Juist door dit meegaan met je innerlijke stroming of flow zul je gaan ervaren dat je leven eigenlijk heel mooi en bijzonder is. Vanuit deze ontspanning stimuleer je ook een natuurlijke ademhaling, waardoor je je fitter en energieker voelt.

Je (innerlijke) ervaringen zijn wat dat betreft vergelijkbaar met de wolken aan de hemel, ze komen en ze gaan vanzelf voorbij. Behalve als je jezelf ermee identificeert, want dan blokkeert je juist dat ze voorbij gaan (lees bijvoorbeeld malen in je hoofd). De blauwe hemel kun je hierbij vergelijken met je innerlijke kracht die jij in wezen bent en kan leren toepassen in het leven om jouw innerlijke passie te manifesteren.

Tip:
Plan je eigen dag terwijl je bijvoorbeeld 's ochtends onder de douche staat en zet hierbij je gedachten in de onvoltooid tegenwoordige tijd (O.T.T.) oftewel doe alsof het al zo is en ben zo concreet mogelijk in je omschrijving.

Voorbeeld:
Vandaag is een topdag, ik ontmoet verschillende leuke mensen, doe nieuwe ervaringen op en beleef veel humor en gezelligheid met mijn collega's. Ik trek de juiste situatie's aan waar ik van kan leren en plezier aan beleef. Ik leef in het NU, zit vol in een flow en dat hou ik zo.

Op deze manier kun je zelf dagelijks weer je eigen dag programmeren met tevens een goed begin van de dag. Want waar je je aandacht op richt, groeit!

En als je 's ochtends alleen in de badkamer staat en je kijkt jezelf aan in de spiegel stel jezelf dan eens de volgende vraag: Wie is hier de allerleukste in de hele badkamer? En dat ben jij natuurlijk! Waarom zou je dat doen? Omdat het je een goed gevoel geeft en het op die manier een mooi begin van de dag is.

Een andere manier om je dag goed te beginnen kan zijn om te luisteren naar de geleide meditatie Het waard zijn of Zelfwaardering op de CD Insight Adventure. Deze nummers zijn ook te downloaden via iTunes.

Ben jij vanuit je organisatie nieuwsgierig wat Mindset voor je team of jezelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden. Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op jouw individuele wensen.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz en op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Mindset.

Nieuw bij Insight Adventure!

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience 2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.Demo CD "Insight Adventure"

AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

Maandag 22 november 2010: Opfrisavond "The Power of Insight"...... Een verfrissende avond als update van de training "The Power of Insight" die je gevolgd hebt. Lees verder

Maandag 10 januari 2011: Opfrisavond "The Power of Insight"...... Een goed begin van 2011!!! Een verfrissende avond als update van de training "The Power of Insight" die je gevolgd hebt. Lees verder

Wil jij je goede voornemens in 2011 echt waarmaken? In februari 2011 starten er weer nieuwe trainingen “The Power of Insight” voor particulieren. Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Wellnessweekend The Power of Insight in 2011. Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven! Vanwege het grote succes afgelopen zomer hebben we besloten om 3 Wellnessweekenden in 2011 te plannen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dus geef je NU op als je jouw leven wilt veranderen! Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:


In-company training
Outdoor training
Maatwerk training

(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz. Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:
       

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Nieuwsbrief? Stuur deze nieuwsbrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief