"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Kiezen voor éénheidsbewust-zijn om samen op een hoger plan uit te komen vanuit wederzijds respect.

De betekenis van respect wordt ookwel beschreven als: Gevoel of uiting, waarmee je laat merken dat je iemand aanvaardt als een waardig en waardevol mens.
Wederzijds respect is een voorwaarde om op een duurzame, gelijkwaardige en inspirerende manier te kunnen samenwerken en/ of samenzijn.


Ego-bewustzijn, ookwel Polariteitsbewustzijn genoemd, gaat uit van tegenstellingen zoals beter en slechter, sneller en langzamer dus handelt vanuit vergelijking ten opzichte van iets of iemand anders.


Eénheidsbewust-zijn daarentegen, ook wel Hartbewust-zijn genoemd, gaat uit van verbinding en het bereiken van een win-win situatie waar iedereen bij gebaat is. Het gaat hier niet om goed of slecht, maar of iets functioneel is voor jezelf en de mensen die er mee te maken hebben in je omgeving als je die bepaalde keuze maakt. Je zou ook kunnen zeggen; krijg jij en je omgeving er energie van of kost het juist energie?


Als je in éénheidsbewust-zijn bent, dan stimuleer je de flow in je leven. Oftewel je bevordert dat je leven gemakkelijker verloopt door mee te gaan in de stroming van je ervaringen in plaats van in het verzet te gaan en tegen de stroom in te gaan zwemmen. Go with the flow.


Je zou je ook kunnen afvragen; krijgen jij en je omgeving er energie van of kost het juist energie?


Bijvoorbeeld, als je een compliment geeft aan een collega, doe je dit dan vanuit onvoorwaardelijkheid dus je verwacht er niets voor terug? Dan handel je vanuit éénheidsbewust-zijn.


Om het inzichtelijk te maken tref je hieronder een overzicht aan met een aantal kenmerken, waaraan je kunt herkennen of je in ego-bewustzijn acteert of in éénheidsbewust-zijn. Het kan je helpen om bewust te kiezen voor Eenheidsbewustzijn om de flow in je leven te stimuleren. Speel ermee vanuit openheid om zo het ego-bewustzijn te laten plaatsmaken voor éénheidsbewust-zijn.


En bedenk dat het een keuze is in welk bewust-zijn je stapt. Het gaat niet over goed of slecht. Het gaat erom of het functioneel is wat je doet, heeft het een toegevoegde waarde? Ego-bewustzijn kost je energie en éénheidsbewust-zijn geeft je energie.


Ego-bewustzijn (Polariteitsbewustzijn) Eénheidsbewust-zijn (Hartbewustzijn)
Voorwaardelijk Onvoorwaardelijk
Beter willen zijn dan Vanuit passie/ vanuit je hart
Verwachtingen hebben Vrij van verwachtingen zijn
Oordelen naar jezelf en/of over anderen Het is het hoogst haalbare van mijzelf of de ander op dit moment
Je aangevallen voelen Kunnen laten zijn zoals het is
Oordelend kritisch Het is zoals het is
Snelle ademhaling Rustige ademhaling
DIPpen (denken (en doen) in problemen) DIMmen (denken (en doen) in mogelijkheden)
Denken in wat je niet wilt Denken in wat je wilt
Ontkennend taalgebruik Bevestigend taalgebruik
Met je aandacht in het verleden of de toekomst zijn Met je aandacht in het NU zijn
Moeten Ont-moeten: Moeten vervangen door willen, kunnen, mogen en/ of gaan.
Slachtoffer rol Verantwoordelijke rol
Vooroordelen of aannames hebben Onbevangen en open zijn
Het kost je energie Je krijgt er energie van
Aandacht is buiten jezelf Aandacht is bij jezelf
Dingen doen die je niet leuk vindt Dingen doen waar je passie ligt/ waar je blij van wordt
Discussie aangaan Dialoog aangaan
Respectloos Respectvol
Ongelijkwaardig Gelijkwaardig
Voor je gelijk gaan Voor je geluk gaan
Veel TV, media, internet enz. In de natuur zijn
Korter uitademen dan je inademing Langer uitademen dan inademen
Hoge ademhaling Buikademhaling
Eerst zien en dan geloven Eerst geloven en dan zien
Vanuit angst handelen Vanuit vertrouwen handelen
Afgescheiden voelen Verbonden voelen met je omgeving
Eigen gewin Win win situatie

Ben je vanuit je organisatie nieuwsgierig wat Mindset allemaal voor je team of jezelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden.


Voor nu wens ik je een mooie en avontuurlijke zomer toe met veel eenheidsbewust-zijn momenten!


Enjoy the moment,
Evert
Dit jaar ben ik als weekwinnaar in de categorie training en coaching met Insight Adventure in de uitzending bij BNR Nieuwsradio geweest. Je kunt het interview hier beluisteren.


Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van de medewerkers. Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.


~Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit ~ Coaching ~

Persoonlijke effectiviteit ~ Enjoy the moment ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid

De Piramide van Inzicht ®Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Bijvoorbeeld hoe de flow in uw organisatie te stimuleren is door een functionele mindset? Evert Heintz gebruikt hierbij onder andere zijn berg klimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Naast Speakers Academy is het nu ook mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, energiemanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht, Mindset en Verantwoordelijkheid.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500

Mobiel +31 (0)6 52 171 336

E-Mail evert@insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Inspiratiebrief