"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Ik kan veel meer dan ik denk. Ik heb ongekende vermogens

in mijzelf die ik graag gebruik in mijn dagelijkse leven.

Tijdens het bergklimmen ervaar ik dit keer op keer dat we zoveel meer kunnen dan dat we vaak denken. Het is hierbij natuurlijk wel van essentieel belang dat je het ook voor mogelijk houdt. Jij maakt daarin het verschil en dat kan niemand anders voor jou doen. Openheid om nieuwe ervaringen op te doen is dus een absolute voorwaarde hierin.


Tijdens mijn lezingen binnen het bedrijfsleven en overheid maak ik onder andere gebruik van mijn stretch ervaring die ik had tijdens het beklimmen van de Matterhorn in augustus 2013. Hierin is bergklimmen de metafoor voor een bedrijf of organisatie om als team tot een optimale flow te komen.


Op een bepaald moment was ik aan het voorklimmen en kwam ik in een uitdagende passage terecht. Voorklimmen betekent dat ik voorop klim en diverse tussenzekeringen (bijvoorbeeld met een karabiner aan een bandschlinge) plaats om zo veilig mogelijk omhoog te klimmen. Mocht het dan tot een val komen, dan zijn de tussenzekeringen een backup om mij nog op te vangen. Mijn klimmaat zekert mij vanuit een gezekerde plaats om het touw gecontroleerd uit te geven, totdat ik de volledige lengte van het touw uitgeklommen heb en zelf een zogenaamde standplaats maak om de naklimmer veilig te kunnen (na)zekeren.


Tijdens het klimmen was er een passage die er heel uitdagend uitzag en waar ik doorheen moest klimmen om de top van de Matterhorn (4478 meter) te kunnen bereiken. Op het moment dat ik daar aan het klimmen was op ongeveer 4200 meter hoogte met luchtige diepte om mij heen was ik zoekende naar de volgende stap omhoog. Er schoot een negatieve gedachte door mijn hoofd dat dit heel moeilijk was en dat dit niet ging lukken. Tegelijkertijd realiseerde ik mij dat ik hiermee een negatieve situatie voor mezelf creëerde die de kans zou vergroten om juist op dit punt te vallen. Op dat moment heb ik bewust de gedachte omgedraaid en tegen mezelf gezegd "Dit is een uitdagende passage en ik maak de juiste keuzes om hier doorheen te klimmen". Door mij op dat moment te focussen op hoe en wat ik wilde, ging er een golf van vertrouwen door me heen en wist ik de juiste beslissingen en stappen te maken om er doorheen te komen. Yes! Wat gaaf dat mijn mindset zo functioneel in te zetten is. Dank je wel. Het gaat weer om het focussen op wat je wilt in plaats van wat je niet wilt.


Om zelf de beklimming van de Matterhorn mee te beleven, waarbij we 17 uur achter elkaar letterlijk in touw zijn geweest van Italië naar Zwitserland, kan ik je aanraden om ons Verslag te lezen wat onlangs in het magazine van de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV) te lezen was naar aanleiding van het thema rondom de Matterhorn die 150 jaar geleden voor het eerst beklommen is.


Voor nu wens ik je een mooie en avontuurlijke zomer toe met veel inspirerende momenten!


Enjoy the moment,
Evert
Dit jaar ben ik als weekwinnaar in de categorie training en coaching met Insight Adventure in de uitzending bij BNR Nieuwsradio geweest. Je kunt het interview hier beluisteren.


Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van de medewerkers. Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.


~Flow ~ Teambuilding ~ Mindfulness ~ Bedrijfstraining ~ Vitaliteit ~ Coaching ~

Persoonlijke effectiviteit ~ Enjoy the moment ~ Inspirerende bedrijfstrainingen ~ Leerzaam ~ Duurzame inzetbaarheid

De Piramide van Inzicht ®Op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie voor uw organisatie?

Bijvoorbeeld hoe de flow in uw organisatie te stimuleren is door een functionele mindset? Evert Heintz gebruikt hierbij onder andere zijn berg klimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Naast Speakers Academy is het nu ook mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, energiemanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht, Mindset en Verantwoordelijkheid.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500

Mobiel +31 (0)6 52 171 336

E-Mail evert@insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Inspiratiebrief