" Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Verwelkom je onzekerheid. In het veld van onzekerheid is namelijk alles mogelijk (om tot bloei te komen).

Dit is voor mij een ontdekkingstocht geweest die 20 jaar geleden begon. Op mijn 19e besloot ik namelijk door persoonlijke omstandigheden bewust aan de slag te gaan met mijn persoonlijke ont-wikkeling en naarmate ik steeds meer emoties en gedachten afwikkelde werd ik mij steeds bewuster hoe krachtig het is om daadwerkelijk mijn eigen onzekerheden, emoties en andere ervaringen onder ogen te zien en er helemaal te laten zijn vanuit oordeelvrije aandacht (Het is zoals het is). Tegelijkertijd ben ik gaan ervaren hoe essentieel het is om mijn gehechtheid aan die emoties, gedachten los te laten, waardoor er ruimte onstaat voor innerlijke vrijheid en mijn natuurlijke kracht die iedereen in zich heeft.


Onlangs kreeg ik inspiratie en heb ik de volgende tekst geschreven die ik graag met je wil delen. Mogelijk kun je er iets mee en helpt het jou om meer vanuit je eigen kracht in je dagelijkse werk en leven te gaan staan, waardoor de flow in je leven bevorderd wordt.


Onzekerheid


Hoe meer ik mijn onzekerheid onder ogen durf te zien, hoe meer ik in mijn kracht kom te staan.


Hoe meer mijn onzekerheid er helemaal mag zijn, hoe dichter ik bij mezelf kom.


Hoe meer ik mijn onzekerheid kan zien vanuit oordeelvrije aandacht, vanuit de houding "Het is zoals het is ", hoe meer ik de flow in mijn leven stimuleer.


Hoe meer ik mij realiseer dat ik niet mijn onzekerheid ben, hoe meer innerlijke vrijheid ik ervaar.


Hoe meer ik mij realiseer dat mijn onzekerheid slechts een ervaring is die komt en gaat, hoe krachtiger ik mijzelf voel.


Hoe meer ik mij realiseer dat onzekerheid het veld is waar alles mogelijk is, hoe meer mogelijkheden en kansen ik ga zien.


Hoe meer ik mij verzet tegen mijn onzekerheid, hoe meer ik het juist in stand houdt


Nu zie ik mijzelf als de zon en mijn ervaringen (zoals emoties, gedachten en andere ervaringen) als de wolken die vanzelf voorbij drijven, waarbij ik vanuit de zonpositie naar mijn ervaringen kijk.


Ik ben erachter gekomen dat ik 100% verantwoordelijk ben voor eigen ervaringen. Ik heb altijd een keuze hoe ik met mijn ervaringen omga en daarom stap ik steeds liever in de verantwoordelijke in plaats van de slachtoffer rol.


De verantwoordelijke rol geeft mij mogelijkheden en nieuwe energie, terwijl de slachtofferrol mij gevangen houdt in mijn gehechtheid aan mijn ervaringen.


Geniet van het leven en neem het helemaal zoals het is, omdat jij het meer dan waard bent!


Op jouw flow,
Evert
In januari was ik als weekwinnaar in de categorie training en coaching met Insight Adventure in de uitzending bij BNR Nieuwsradio. Je kunt het interview hier beluisteren.


Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in uw team en werk te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft op de teamspirit en de vitaliteit van de medewerkers. Kiest u graag voor een vitale organisatie, neem dan eens vrijblijvend contact op met Insight Adventure voor een persoonlijk gesprek hoe we dit kunnen realiseren voor uw onderneming.


De Piramide van Inzicht ®
Ben je voor je bedrijf of afdeling op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie?

Bijvoorbeeld hoe je de flow in de organisatie kunt stimuleren door een vernieuwende mindset?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Naast Speakers Academy is het nu ook mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500

Mobiel +31 (0)6 52 171 336

E-Mail evert@insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief