" Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Zorg dagelijks voor voldoende Vitamine V.
Vitamine V is essentieel om de flow in je leven te stimuleren.

De V van Vitamine V staat voor Vertrouwen en helpt je om te creëren wat je graag wilt. Het inspireert je tevens om creatief te zijn en te Denken In Mogelijkheden (=DIMmen). Het is daarnaast een krachtige anti-oxidant tegen angst en zet het op natuurlijke wijze om in Vertrouwen.


De vraag is nu hoe je dagelijks voldoende Vitamine V binnen kunt krijgen, zodat je lekker in je vel zit en problemen kunt zien als uitdagingen. Het zien van een probleem als een uitdaging is een keuze die jij alleen zelf kunt maken. Op het moment dat je je openstelt voor de zienswijze dat in ieder probleem de oplossing besloten ligt, dan gaat zich een andere werkelijkheid ontvouwen aan jou. Voorwaarde is wel dat je de openheid hebt om er zo naar te kijken, want waar jij van overtuigd bent is waar. De vraag is tegelijkertijd of jouw overtuiging functioneel is ten aanzien van het probleem/ uitdaging?


Hier is namelijk de natuurwet "Waar je aandacht aan besteedt, groeit." werkzaam. Op het moment dat jij alleen het probleem ziet als een obstakel die jou in de weg staat, neem je een houding aan van verzet. In het verzet gaan tegen een probleem is een negatieve manier van aandacht geven aan een probleem. En wat gebeurt er dan met het probleem waar je mee te maken hebt?..... Inderdaad, dat wordt alleen maar groter.


Een mooie metafoor vind ik zelf de deur die dicht gaat achter je als beeldspraak van een probleem waar je mee te maken hebt. Veel mensen zijn geneigd om te kijken naar de deur die dicht is gegaan en zetten zich hiermee vast in een beperkende situatie. Een andere mogelijkheid is om verder te kijken om je heen en te zien of er ergens anders een deur open is gegaan. Vaak leert de praktijk dat uitdagingen waar je mee te maken hebt je juist op een hoger plan kunnen tillen, mits je durft te Denken (en Doen) In Mogelijkheden. Door je af te vragen wat je kunt leren geef je er een andere wending aan en stimuleer je de creativiteit in jezelf om tot een oplossing te komen.


"Een diamant wordt onder hoge druk gevormd." Een mooie metafoor om druk (stress) die je in jouw leven ervaart te tranformeren tot een diamant die jij in essentie bent.


Het is net hoe je ernaar kijkt wat je van je dagelijkse ervaringen maakt.


Op jouw gezondheid!
Evert
In januari was ik als weekwinnaar in de categorie training en coaching met Insight Adventure in de uitzending bij BNR Nieuwsradio. Je kunt het interview hier beluisteren.


Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is onze visie en ervaring.


De Piramide van Inzicht ®
Ben je voor je bedrijf of afdeling op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie?

Bijvoorbeeld hoe je de flow in de organisatie kunt stimuleren door een vernieuwende mindset?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Naast Speakers Academy is het nu ook mogelijk om een lezing of inspiratiesessie te boeken via het sprekersbureau Sports Speakers ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500

Mobiel +31 (0)6 52 171 336

E-Mail evert@insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief