" Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Drink een paar keer per week een glas rode wijn. Dit heeft een positieve
invloed op de gezondheid van je hart- en bloedvaten. Proost!

Uit onderzoek blijkt dat het drinken van één glas rode wijn per dag een positieve invloed heeft op je gezondheid. En als je er dan ook nog van geniet, dan is de uitwerking helemaal gezond.


Als je kiest voor een biologische rode wijn, dan heeft dit nog meer voordelen. In biologische druiven (en biologisch fruit en groente in het algemeen) zitten salvestrolen en deze ondersteunen je immuunsysteem. Salvestrolen zijn verbindingen die een plant maakt om zich te beschermen tegen stressoren als bacteriën, schimmels, virussen en insecten. Salvestrolen hebben bij de mens een kankerremmende werking.


Van alle alcoholische dranken zijn die op basis van fruit te verkiezen boven die op basis van granen. En van de "fruitalcoholdranken" is wijn, vooral de rode wijn, de meest gezonde. Alcohol op zichzelf is een belasting voor ons lichaam en een gif voor onze lever. Van rode wijn is bekend en bewezen dat het drinken ervan heilzaam is voor voor hart en bloedvatenstelsel. Rode wijn is rijk aan fytohormonen en polyfenolen, stoffen die ons helpen beschermen tegen hartziekten. Polyfenolen verhinderen de vorming van bloedklonters, een vand e belangrijkste oorzaken van hartaanvallen. Polyfenolen kunnen ook de oxidatie van ldl-cholesterol tegengaan. Rode wijn verlaagt de cholesterol niet, maar verhindert dat de cholesterol zich tegen de vaatwand afzet.


Het drinken van 2 glazen wijn per dag heeft noch een positieve noch een negatieve invloed en 3 glazen per dag heeft een negatieve invloed op onze gezondheid, omdat de toxiciteit van de alcohol meer doorweegt dan het beschermende effect van de rode wijn.


Een goed alternatief van rode wijn is sap van rode (blauwe) druiven. Dat bevat namelijk evenveel fytohormonen en polyfenolen als de wijn die ervan gemaakt wordt.


Op jouw gezondheid!
Evert
In januari was ik als weekwinnaar in de categorie training en coaching met Insight Adventure in de uitzending bij BNR Nieuwsradio. Je kunt het interview hier beluisteren op 20 minuten en 45 seconde van de opname die je hier kunt beluisteren.


Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is onze visie en ervaring.


De Piramide van Inzicht ®
Ben je voor je bedrijf of afdeling op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie?

Bijvoorbeeld hoe je de flow in de organisatie kunt stimuleren door een vernieuwende mindset?

Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bergklimongeluk als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke peilloze diepte onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Kijk voor meer informatie op de persoonlijke pagina van Evert Heintz. Speakers Academy ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel +31(0) 251 828 500

Mobiel +31 (0)6 52 171 336

E-Mail evert@insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief