" Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Adem gedurende de dag in en uit door je neus. Dit is een krachtig middel
om je vitaliteit te verhogen.

Mensen die door hun mond ademhalen krijgen 60% minder zuurstof binnen dan mensen die door hun neus ademhalen. De kooldioxide verhouding blijkt bij neusademhalers veel optimaler te zijn, waardoor het immuunsysteem krachtig ondersteund wordt. Tevens heeft de neusademhaling een positieve invloed op onze lichaamshouding en onze gemoedstoestand.


Om je een concreet beeld te geven heb ik een korte opsomming gemaakt van de nadelen van de mondademhaling en de voordelen van de neusademhaling. De meeste mensen met hyperventilatie ademen bijvoorbeeld standaard door hun mond met alle nadelige gevolgen.


De mondademhaling heeft als nadelenDe neusademhaling heeft als voordelenOm het jezelf gemakkelijk te maken gedurende de dag om de neusademhaling toe te passen kun je erop letten dat je je lippen op elkaar houdt. Hierdoor ga je automatisch door je neus ademhalen. In het begin zal het misschien wennen zijn, maar je inzet zal beloond worden door een algeheel energieker voelen en meer helderheid in je hoofd.


Daarnaast kun je opletten dat je je tong zachtjes tegen je gehemelte aan gedrukt houdt terwijl je je mond dichthoudt.


Succes de komende tijd met ademhalen!
Evert
Vorige week was ik nog met Insight Adventure in de uitzending bij BNR Nieuwsradio. Je kunt het interview beluisteren op 20 minuten en 45 seconde van de opname die je hier kunt beluisteren.

Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is onze visie en ervaring.


De Piramide van Inzicht ®
Ben je voor je bedrijf of afdeling op zoek naar een inspirerende lezing of presentatie?

Bijvoorbeeld hoe je de flow in de organisatie kunt stimuleren door een vernieuwende mindset? Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bijna-doodervaring als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke zwarte lucht onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Kijk voor meer informatie op de persoonlijke pagina van Evert Heintz. Speakers Academy ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.
AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief