" Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Verhoog je hart-bewustzijn en stimuleer hiermee de flow in je leven.
Simpelweg door 5 minuten per dag je handen met aandacht op je hart te leggen.

Wetenschappelijk onderzoek van het Hearth Math instituut heeft aangetoond dat het hart al eerder op de hoogte is van iets wat er gaat gebeuren, voordat het daadwerkelijk gebeurd is. In de volksmond noemen we dit ookwel intuïtie of een voorgevoel hebben.


In de film The Power of the Heart, die onlangs gepubliceerd is, wordt hier uitleg gegeven over een onderzoek, waarbij diverse testpersonen aangesloten worden op een computer met sensoren op hun borst om de hartslag en hartcoherentie te kunnen meten. Tijdens dit experiment kregen ze diverse beelden te zien variërend van neutrale tot schokkende en hele positieve beelden. Bij alle personen bleek dat het hartritme al 10 seconden, voordat de schokkende beelden op het beeldscherm verschenen, beduidend ging vertragen. Het hart wist al van tevoren wat er ging komen. Dit onderzoek is wereldwijd getest en geeft telkens eenzelfde uitslag qua resultaten.
"Luister naar je hart" wat vaker gebruikt wordt als uitspraak heeft dus een letterlijke betekenis. Je mag leren vertrouwen op de wijsheid van je hart. Het blijkt dat signalen eerst binnenkomen via je hart, vervolgens vanuit je hart een signaal naar je hersenen gaat en dan een reactie komt in je lichaam. Dus de volgorde is hart, hoofd, lichaam.


Een mooie oefening om je bewuster te worden van je hart is om dagelijks 5 tot 10 minuten de tijd te nemen om de volgende oefening toe te passen. Ga op een stoel zitten met een rechte rug en zet beide voeten naast elkaar op de grond. Sluit je ogen en richt je aandacht naar binnen gericht op je hart. Om het jezelf gemakkelijk te maken leg je beide handen op je hart, zodat je je aandacht eenvoudig kan blijven richten op je hartgebied. Adem vervolgens rustig in en uit op een ontspannen manier. Als je het prettig vind kun je rustgevende muziek aanzetten op de achtergrond. Het enige wat je doet is aanwezig te zijn in je hart(gebied) vanuit oordeelvrije aandacht dus vanuit de houding "Het is zoals het is". Door bewust je ademhaling te volgen versterkt dit tevens het ontpannende effect.


Op deze manier stimuleer je jouw hart-bewustzijn en zul je merken dat je meer vanuit vertrouwen beslissingen gaat nemen in het dagelijkse leven. Uiteraard vergt het oefening om je hoofd te laten leiden door je hart in plaats van je hart te laten lijden door je hoofd. Oefening baart kunst!


De meditatie CD "Insight Adventure" heeft verschillende nummers die je helpen om je hart-bewustzijn te verhogen. Tevens zijn er 5 instrumentale nummers weergegeven die je kunt gebruiken als achtergrondmuziek. En de app "NU mediteren" is een andere mogelijkheid om je te helpen met behulp van je Smartphone
En ja, het jaar is alweer bijna voorbij. Wat is het snel gegaan!
Persoonlijk kijk ik terug op een bevlogen jaar met veel leerzame momenten. En dankbaar ben ik om te zien hoeveel mensen ik heb mogen inspireren in 2014 door middel van training, coaching en lezingen. Want dat is waar ik het voor doe. Om te delen en wakker te maken dat we als mens veel meer kunnen, dan dat we vaak denken!


Namens Insight Adventure wens ik je hele inspirerende feestdagen toe en voor 2015 veel geluk, humor, liefde en vitaliteit!


Enjoy the christmas moment,
Evert


De Piramide van Inzicht ®
Ben je voor je bedrijf op zoek naar een inspirerende lezing ter afsluiting van 2014 of als kick-off van 2015?

Bijvoorbeeld hoe je de flow in de organisatie kunt stimuleren door een vernieuwende mindset? Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bijna-doodervaring als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke zwarte lucht onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Kijk voor meer informatie op de persoonlijke pagina van Evert Heintz. Speakers Academy ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Beweging en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.
AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief