"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Neem een paar keer per dag de tijd om bewust even te ontspannen.
Omdat je het waard bent.

Ziekteverzuim door werkstress is de afgelopen 5 jaar acht keer zo groot geworden. Alleen al in de eerste helft van dit jaar kostte dit het Nederlandse bedrijfsleven 800 miljoen euro.


Alhoewel het ziekteverzuim in ons land heel laag ligt, slechts 3.8%, is er een grote toename van psychisch verzuim waar je achterkomt als je dieper de cijfers in duikt aldus ArboNed. En dat heeft direct te maken met te lang teveel stress.


Een werknemer die overspannen is, een burn-out heeft of met een depressie kampt is gemiddeld 180 dagen uit de running. Dat betekent voor een bedrijf een kostenpost van € 45.000,- los van het inhuren van vervangend personeel.


Naast de economische crisis die als reden genoemd wordt voor de grote toename van het ziekteverzuim door werkstress is ook de snelle opkomst van online mogelijkheden en social media een belangrijke oorzaak van de stressklachten die veel mensen ervaren.


Een werknemer die langdurig stress ervaart, gaat zich anders gedragen. Hij kan sneller geïrriteerd raken, agressief reageren, zich terugtrekken of huilerig zijn. Managers zouden vooral alert moeten zijn op medewerkers die zich zo af en toe een dagje ziek melden. Dit is namelijk een belangrijke indicator van stress en leidt in maar liefst 50% van de gevallen na vier jaar tot langdurig verzuim. Meer info.
Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is onze visie en ervaring.


De Piramide van Inzicht ®
Ben je voor je bedrijf op zoek naar een inspirerende lezing ter afsluiting van 2014 of als kick-off van 2015?

Bijvoorbeeld hoe je de flow in de organisatie kunt stimuleren door een vernieuwende mindset? Evert Heintz gebruikt hierbij zijn bijna-doodervaring als metafoor, waarbij hij 15 meter in een gletsjerspleet viel en ruim 2 uur lang gefunctioneerd heeft tussen leven en dood. Door De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen wist hij de rust te behouden en de juiste beslissingen te nemen. En dit met letterlijke zwarte lucht onder zijn voeten. Eén misstap zou zijn dood tot gevolg hebben gehad.

Kijk voor meer informatie op de persoonlijke pagina van Evert Heintz. Speakers Academy ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement, stressmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Beweging en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.
AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief