"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Je ademhaling leren gebruiken als motor van jouw vitaliteit.
Om een energiek leven te creëren bruisend van energie.

Ademhaling is een belangrijke motor van onze vitaliteit. Een gezonde ademhaling zorgt er namelijk voor dat de energie goed verdeeld wordt in je lichaam en dat je hersenen en andere vitale organen zoals je hart meer dan voldoende zuurstof krijgen om optimaal te kunnen functioneren.


Door een gezonde manier van ademhalen komt er genoeg zuurstof (O2) binnen en wordt er voldoende kooldioxide (CO2) afgevoerd. Hierdoor voel je je fit en helder in je hoofd en het verhoogt direct je algehele energieniveau.


Helaas is het zo dat de meeste mensen onbewust een ongezonde ademhaling hebben aangeleerd, waardoor ze veel energie verliezen gedurende de dag en tijdens het slapen. En dat is zonde, omdat het helemaal niet nodig is. Het is zelfs zo dat veel mensen denken dat ze een prima ademhaling toepassen, totdat ze het verschil gaan ervaren door het toepassen van specifieke ademhalingsoefeningen.


Gek is dit niet, omdat we vanuit onze opvoeding en in het onderwijs weinig meekrijgen over (gezonde) ademhaling.


Een gezonde ademhaling betekent dat je in rusttoestand een ademfrequentie hebt tussen de 4 en de 10 keer per minuut. Eén ademfrequentie is de cyclus van 1 in- en uitademing. Door in rust dit 1 minuut lang te tellen, terwijl je ademhaalt zoals je gewend bent, kun je dit zelf gemakkelijk vaststellen.


Mensen met een burnout zitten vaak op een ademfrequentie die hoger ligt dan 20 per minuut. Een ademfrequentie van 15 keer per minuut is te vergelijken alsof je 20 kilometer per uur aan het fietsen bent tegen de wind in. En dit in rusttoestand. Kun je je voorstellen wat een belasting dit is voor je lijf en dat 24 uur per dag door, dag in dag uit. Niet gek dat het lichaam op een gegeven moment mensen met een burnout letterlijk tot stilstand brengt


Daarnaast is het zo dat veel mensen te hoog zitten met hun ademhaling, waardoor ze vanuit hun borst ademen en hiermee een oppervlakkige ademhaling creëren. Dit zorgt voor een belasting van het lichaam en juist in onze stressvolle maatschapij zou het mooi zijn om energie te genereren door de juiste ademhaling toe te passen. Dit houdt ons hoofd helder en op die manier kunnen we de juiste beslissingen nemen vanuit een helicopterview.


Als je de uitdaging aan wilt gaan kun je eens bewust de neusademhaling toe gaan passen gedurende de dag. Door alleen door je neus in en uit te ademen onstaat er een optimale balans tussen zuurstof en kooldioxide, waardoor je meer innerlijke rust gaat ervaren. Door je mond dicht te houden maak je het voor jezelf gemakkelijk om de neusademhaling toe te passen.


In het begin kan het je helpen om begeleid te worden met deze ademhaling. Via iTunes kun je de neusademhaling downloaden (nr 5. Licht liefde ademhaling) om een goede start ermee te maken.


En uiteraard hoor ik het graag als ik je kan helpen of als je wilt klankborden bij het toepassen van de neusademhaling.
Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is onze visie en ervaring.


De Piramide van Inzicht ®
NIEUW

Ben je voor je bedrijf op zoek naar een inspirerende lezing hoe je de FLOW in de organisatie kunt stimuleren? Vanaf NU kun je een lezing van Insight Adventure boeken via Speakers Academy ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Beweging en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.
AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief