"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. ~ Hippocrates
(grondlegger van de reguliere geneeskunde) 460 tot 370 voor christus.

En het verbaast mij telkens weer hoe weinig aandacht aan het aspect voeding besteed wordt als iemand in het reguliere circuit behandeld wordt voor een ziekte. Heeft Hippocrates dan helemaal niets meer te zeggen tegenwoordig?


Gelukkig wel, want er zijn steeds meer artsen en natuurgeneeskundig therapeuten die wel vanuit dit principe te werk gaan en op zoek gaan naar de ware oorzaak van een ziekte. En steeds meer mensen raken geinteresseerd om op een natuurlijkere manier te leven en de oorzaak aan te pakken van klachten die ze ervaren. Back to basics.


Zelf wil ik een persoonlijke ervaring delen die ik vorige week meegemaakt heb. Ik heb namelijk 2 dagen op bed gelegen met 39 graden koorts. Het voelde als griep, stramme gewrichten, lichte hoofdpijn en vooral veel zweten en behoefte om te slapen.


Na 2 dagen bedacht ik mij het bestaan van een artikel met de titel "Ui als medicijn" wat ik gebruik ter inspiratie in de trainingen die ik geef over Voeding. Ik ben naar beneden gelopen, heb de onder- en bovenkant van de ui opengesneden en een vork aan de onderkant in de ui geprikt. Vervolgens heb ik de steel van de vork in een beker gezet direct naast mijn kussen en ben gaan slapen. Deze avond had ik mijn koorts gemeten op 39.1 graden en de volgende ochtend, nadat ik mij 's nachts 4 keer afgedroogd had van het zweten, heb ik mijn temperatuur weer gemeten.... 37.4 graden! In de loop van de dag is mijn temperatuur verder gedaald naar 37 graden en voelde ik mij al stukken beter.


Uien hebben een bloedzuiverende werking. Het schijnt ook dat ze virussen als het ware uit de lucht trekken. Het proberen waard zou ik zeggen als je de komende tijd merkt dat er een griepje op komst is.


Wel belangrijk om de ui daarna weg te gooien en niet te gebruiken voor consumptie. Je begrijpt wel waarom denk ik.


Als je interesse hebt om het artikel "Ui als medicijn" te lezen, dan mail ik het je graag toe ter inspiratie.


Daarnaast ben ik benieuwd of jij nog een "natuurlijke" tip hebt vanuit jouw eigen ervaring. Altijd leerzaam om ervaringen uit te wisselen.
Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is onze visie en ervaring.


De Piramide van Inzicht ®
NIEUW

Ben je voor je bedrijf op zoek naar een inspirerende lezing hoe je de FLOW in de organisatie kunt stimuleren? Vanaf NU kun je een lezing van Insight Adventure boeken via Speakers Academy ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Beweging en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.
AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief