"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Je kunt veel meer dan je denkt!
Met een open mind kun je heel veel nieuwe dingen leren.

En dat is precies wat ik afgelopen weekend ervaren heb tijdens de halve triatlon van Didam; 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 20 km hardlopen.


Voor mij was het de eerste keer om deel te nemen aan een triatlon. Aangezien ik 2 keer een marathon heb gelopen in het verleden leek het mij een reële optie om te starten met het trainen voor een halve triatlon. Na een gedegen trainingsperiode, waarbij ik mijn zwemtechnieken verbeterd heb met zwemlessen was ik er klaar voor om aan de triatlon deel te nemen.


Mijn focus lag op een tijd van 6 uur en dan zou ik heel blij zijn met het resultaat. Daarbij had ik me voorgenomen om me te richten op de 70% ademhaling tijdens het fietsen en hardlopen, omdat dit de modus is, waarin je het tempo het langste volhoudt. Deze ademhaling betekent iets langer uitademen dan inademen en het tempo van je in- en uitademing is hierbij in hetzelfde tempo.


Door deze 70% focus vast te houden tijdens de triatlon creëerde ik voor mezelf tevens een stabiel tempo en dit voelde goed. De omschakeling van fietsen naar hardlopen was nog een kleine uitdaging. Ik merkt dat mijn hamstrings wat stijf waren dus ben ik rustig aan begonnen met hardlopen om te voorkomen dat de kramp erin zou schieten.


Na 5 uur en 38 minuten kwam ik over de finish en was ik superblij met het resultaat wat ik neergezet had. 22 minuten sneller dan dat ik voor ogen had!


Wat ik gaaf vindt om te ervaren is dat we als mens zoveel meer kunnen dan dat we zelf vaak denken. Juist door je open te stellen voor nieuwe werkelijkheden blijkt er keer op keer weer dat we als organisatie en als mens veel meer kunnen bereiken dan we in eerste instantie voor mogelijk hielden. Uiteraard is hierbij een goede voorbereiding essentieel. En juist vanuit een 70% modus blijken we veel effectiever te zijn, meer plezier in ons werk te ervaren en tevens een optimaal overzicht te creëren, waardoor we de beste beslissingen kunnen nemen gedurende de dag.
Zo zijn er vanuit De Piramide van Inzicht ® veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de flow in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn visie en ervaring.


De Piramide van Inzicht ®
Onlangs heeft Insight Adventure als partner van WellVit een training gegeven voor de Gemeente Den Haag met als thema Body & Mind praktijkdag. Het doel was om zelf als deelnemer te ervaren hoe je preventief en praktisch aan je gezondheid kunt werken om meer plezier in je werk te hebben.
NIEUW

Ben je voor je bedrijf op zoek naar een inspirerende lezing hoe je de FLOW in de organisatie kunt stimuleren? Vanaf NU kun je een lezing van mij boeken via Speakers Academy ®.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Verantwoordelijkheid en Mindset.
Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.
AGENDA INSIGHT ADVENTURE
Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.
Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).
www.insightadventure.nlKen je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.

Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief