"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Hoe light ga jij door het leven?

Verrijk je leven door Light producten te vermijden en gun jezelf lichte voeding.

Ze zeggen wel eens "Je bent wat je eet." en ik denk dat hier een belangrijke kern van waarheid in zit. Voeding kun je zien als de brandstof die je tankt voor je auto. Tank jij je auto met inferieure kwaliteit benzine of diesel?


Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam met een heldere geest. Ongezonde voeding zorgt er juist voor dat je gezondheid op de lange termijn achteruit gaat en op korte termijn je energieniveau daalt.


Een kunstmatige zoetstof wat veel voorkomt in de hedendaags producten is de zoetstof Aspartaam (E 951). Helaas wegen de voordelen - het is calorie-arm en smaakt toch zoet - niet altijd op tegen de nadelen. Het wordt vanwege de voordelen heel vaak toegevoegd aan de zogenaamde Light-producten, light dranken en suikervrije kauwgom.


Er is erg veel onderzoek gedaan naar de "werking" en de "bijwerkingen" van aspartaam. Ondanks het feit dat deze onderzoeken het gebruik van aspartaam afraden is het toch een stof die door verschillende instanties is goedgekeurd en gebruikt mag worden voor consumptie.


Aspartaam wordt samengesteld uit een drietal chemische stoffen: asparaginezuur, phenylalanine en methanol (of methylaclcohol). Zodra methanol in het lichaam is opgenomen wordt het omgezet in mierenzuur en formaline. Mierenzuur wordt gebruikt in toiletreinigers en artikelen die een groot antiseptisch vermogen moeten hebben. Niet echt iets om door je voedsel heen te roeren dus. Formaline is een dodelijk zenuwgif en bovendien kankerverwekkend. Het probleem van formaline uit aspartaam is, dat het lichaam het nauwelijks kan verwerken en het daarom opslaat in organen en vetweefsel. Phenylalanine is een aminozuur dat normaal voorkomt in de hersenen. Het is echter ook een een stof die, zodra hij op zichzelf staand wordt toegepast, werkt als een zenuwgif. Een buitensporige hoeveelheid phenylalanine in de hersenen vermindert de hoeveelheid serotonine waardoor emotionele of geestelijke stoornissen alsook agressief gedrag kunnen ontstaan. Het spreekt voor zich dat ook bij zuigelingen en embryo's een hoog gehalte aan phenylalanine in de hersenen vervelende gevolgen kan hebben.


Aspartaam kan zeer ernstige klachten veroorzaken. Het begint vaak met vage klachten die niet echt te plaatsen zijn. Naarmate het aspartaam gebruik echter langer duurt, nemen ook de klachten toe. Ook bestaande ziekten als Parkinson en MS kunnen door het gebruik van aspartaam aanzienlijk verergeren. Wanneer men stopt met aspartaam nemen ook de klachten af.


Even de meest in het oog springende klachten die bij het FDA (Food and drug Administration) gemeld zijn op een rijtje


Een praktisch boekje om je bewuster te worden wat er in de voeding zit die je in de supermarkt tegenkomt is "Wat zit er in uw eten?", de gids die je alerter maakt op al die E-nummers. Auteur: Corinne Gouget. Dit boekje is tevens als app te downloaden.

Vanuit De Piramide van Inzicht ® zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn visie en ervaring.


NIEUW

Voor je beeldvorming kun je het introductiefilmpje bekijken waar ik vertel over mijn 15 meter val in een gletsjerspleet en hoe ik dit overleefd heb, De Piramide van Inzicht ® en wat Insight Adventure voor jullie organisatie kan betekenen.

Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Verantwoordelijkheid en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl
Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).


Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief