"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Waar investeer jij je aandacht dagelijks in?

Investeer jij bijvoorbeeld je aandacht in negatieve gedachten? Of ben je regelmatig bezig met oordelen over jezelf of over anderen? En heb jij veel (zelf)kritiek?


Of sta je juist heel onbevangen in het dagelijkse leven en beleef je ieder moment van de dag vanuit aanwezig zijn in het moment?


Wat ik zelf ervaar, is dat hoe meer ik mij bewust ben van de dingen die ik aan het doen ben, des te gemakkelijker mijn dag verloopt. Ik ervaar het als de FLOW waar ik me op aansluit door aandacht in mijn dagelijkse bezigheden te brengen.


Het geheim zit hem in het feit dat het NU de enige echte realiteit is die er bestaat. Het verleden is geweest en kunnen we niet meer veranderen. We kunnen wel onze ervaring veranderen die we ten aanzien van het verleden hebben. En de toekomst kunnen we beïnvloeden door meer aandacht in ons leven te brengen. Hoe meer je aanwezig bent in het moment, hoe meer de kwaliteit van je leven zal verbeteren en daarmee de toekomst.


Het is hierbij tevens zinvol dat je vanuit oordeelvrije aandacht bezig bent met de dingen die je aan het doen bent. Dus vanuit de houding "Het is zoals het is". Want op het moment dat je oordelen hebt over wat je aan het doen bent of over een ander met wie je bijvoorbeeld aan het praten bent, dan blokkeer je juist de FLOW. Oordelen kun je zien als een vorm van verzet en verzet blokkeert juist de FLOW in je leven.


Kort samengevat: (Oordeelvrije) aandacht = NU = FLOW.


Onderstaand heb ik een kort overzicht gemaakt hoe je meer aandacht in je dagelijkse leven kunt brengen. En hiermee sluit je je aan op de FLOW in je leven. De FLOW is er al, de vraag is alleen of jij er aandacht voor hebt?

Aandacht is ...

Vanuit De Piramide van Inzicht ® zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn visie en ervaring.


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Verantwoordelijkheid en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Op zoek naar een inspirerend bedrijfsuitje of bedrijfsevenement?

Combineer dan outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen, eens met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit. Inspirerende locaties in de buurt van uw bedrijf in overleg te bepalen.


Bedrijfstraining The Power of Insight 1-Day Experience
1 dag aan de slag met je team op een inspirerende locatie en je leert belangrijke elementen van De Piramide van Inzicht ® concreet toe te passen. Ont-dek je ongekende vermogens en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk. Leer hoe je bewust de FLOW in je leven en werk kunt creëren en stimuleren. Ervaar zelf wat dit voor een invloed heeft op je team en de teamspirit.AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl
Wil je graag ervaren wat mediteren (bewust ontspannen) voor jou kan betekenen? Download dan nu de nieuwe app NU mediteren, waarin je begeleid wordt om op een eenvoudige manier te leren ontspannen en je mentale focus te versterken. Door te drukken op onderstaande afbeelding of de QR code te fotograferen krijg je uitleg over de app en mogelijkheid tot downloaden via je smartphone (zowel geschikt voor Apple als Android).


Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief