"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Gun jezelf elke dag tijd om bewust te ontspannen en ont-dek de voordelen ervan!

Onlangs was ik bij een workshop van THE ICEMAN, Wim Hof om nieuwe inzichten te krijgen hoe hij zichzelf op temperatuur kan houden terwijl hij bijvoorbeeld 1.5 uur in een ijsbad verblijft. Wetenschappelijk wordt hij onderzocht en tevens deelnemers die hij opgeleid heeft met zijn combinatie van koude training, ademhalingsoefeningen en training van mindset door o.a. meditatie te beoefenen. In deze onderzoeken wordt aangetoond dat er een belangrijke verbinding is tussen lichaam en geest die letterlijk chemische processen in ons lichaam beïnvloeden, waardoor de temperatuur van 37 graden constant gehouden kan worden bij extreem koude temperaturen.


Meditatie kan al binnen acht weken leiden tot structurele veranderingen in het menselijk brein.


Dat hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond. Als mensen gedurende acht weken ongeveer 30 minuten per dag mediteren, ontstaat er meer grijze hersenmassa in de hippocampus. Dat is een hersengebied dat wordt geassocieerd met geheugen en leervermogen.


Psychologische voordelen

“Hoewel het beoefenen van meditatie al heel lang geassocieerd wordt met een gevoel van rust en lichamelijke ontspanning, claimen beoefenaars ook vaak dat ze cognitieve en psychologische voordelen ervaren”, verklaart hoofdonderzoekster Sara Lazar op World-Science.net.
“Deze studie demonstreert dat veranderingen in breinstructuur sommige van die ervaringen kunnen verklaren en dat mensen zich door meditatie mogelijk niet alleen beter voelen, omdat ze zich ontspannen.”


Hersenscans

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door zestien proefpersonen een programma voor te schrijven, waarbij ze acht weken lang elke dag dertig minuten moesten mediteren.
Tijdens de meditatie moesten de deelnemers zich met name concentreren op hun geestelijke gevoelens en lichamelijke sensaties. Voor en na het meditatieprogramma werden er hersenscans van de proefpersonen gemaakt.


Veranderingen

De scans wezen uit dat de dichtheid van de grijze massa in hun hippocampus was toegenomen. In hun amygdala werd juist minder grijze massa gemeten. “Het is fascinerend om te zien dat we ons brein en ons welzijn kunnen veranderen door meditatie te beoefenen”, aldus onderzoekster Britta Hölzel.


Wil je graag ervaren wat meditatie voor jou kan betekenen? Download dan hier de nieuwe app NU mediteren die we onlangs gelanceerd hebben.Je kunt ook onderstaande QR code fotograferen met je smartphone mits je een QR code app hebt geïnstalleerd. Dan verschijnt de introductie van de app direct op je Smartphone.
Vanuit De Piramide van Inzicht ® zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn visie en ervaring.


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op de website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Verantwoordelijkheid en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Ben je vanuit je organisatie nog op zoek naar een Inspirerende lezing of workshop ter afsluiting van 2013 of als kick-off voor 2014?

In december en januari geef ik een paar lezingen en workshops in het bedrijfsleven om mensen te inspireren te denken in mogelijkheden (DIMmen) en vaker bewust uit hun Comfortzone te stappen om nieuwe dingen te leren en met elkaar als team/ organisatie op een hoger plan uit te komen.


Hierbij maak ik gebruik van mijn bergklimervaring, de bijna dood-ervaring door de 15 meter val in een gletsjerspleet en De Piramide van Inzicht ® aangevuld met indrukwekkende foto's. Een sessie kan variëren van 10 minuten tot een uur afhankelijk van het doel van de bijeenkomst. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen.


Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten eens met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief