"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Ont-moet jezelf door niets meer te moeten van jezelf.
Wat een gevoel van ruimte!

In onze maatschappij is het heel gewoon geworden dat we veel dingen moeten doen. Het werkwoord moeten gebruiken we te pas en onpas. Het is voor veel mensen zelfs zo normaal geworden om in moeten te denken en te communiceren dat ze zich er niet eens meer bewust van zijn. Onbewust beïnvloedt het woord moeten je zodanig dat je creativiteit afneemt en het onbewust een beperkend gevoel geeft. Is dat wat je in stand wilt houden?


Bij deze nodig ik je graag uit om eens op te letten in hoeverre jij regelmatig denkt en praat met het werkwoord moeten. Wat doet dit gevoelsmatig met je?


De volgende stap die je kunt zetten is om het werkwoord moeten te vervangen door bijvoorbeeld het werkwoord kunnen , willen, mogen of het beschrijvend verwoorden. Bijvoorbeeld: Ik moet nog boodschappen doen OF Ik ga nog boodschappen doen.


Onderstaande tekst gaat over Ont-moeten en kreeg ik van een collegacoach Ellen Leussink. Zij is (wandel)coach in omgeving Beverwijk en begeleidt mensen die op zoek zijn naar rust, inspiratie, verdieping, duidelijkheid en/ of zichzelf. Je kunt haar gerust bellen voor een gratis, oriënterend gesprek, mobiel: 06 24683307. Onderweg van hoofd naar hart is haar missie.


ALS NIETS MEER MOET

Als niets meer moet, is dat ont-moeten
Als niets meer moet, mag ik er zijn
Als niets meer moet, is alles mogelijk
Dan doet ontmoeten niet meer pijn


Als niets meer moet, is dat ont-moeten
Als niets meer moet, mag ik er zijn
Als niets meer moet, is alles mogelijk
Dan doet ontmoeten niet meer pijn...


Ik maak van willen meestal moeten
Omdat ik steeds naar iets verlang
Goedkeuring, liefde of aanvaarding
En daarom ben ik altijd bang


Als niets meer moet, ontmoet ik Vrijheid
Zij wordt mijn liefste kameraad
Zij accepteert, steunt en vertrouwt me
Ik weet dat zij me nooit verraadt


Dan kan ik jou ook vrijheid geven
Ik houd je niet meer in mijn macht
Jij hebt recht op je eigen leven
Op jouw manier vanuit je kracht


Als niets meer moet kan ik ontmoeten
Gewoon omdat het dan zo gaat
Niet meer de eis ontmoet te worden
Geen angst meer dat je me verlaat


Want zonder moeten is er vrijheid
Vol liefde en humor spoort ze me aan
Om elk aspect van mezelf te beminnen
En zo het leven aan te gaan


Ik wil mezelf nu graag ontmoeten
Verlost van uiterlijke schijn
Ik sta mij toe niets meer te moetenZo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring.


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz . En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Ademhaling en Mindset.De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Ben je vanuit je organisatie nog op zoek naar een Inspirerende lezing of workshop ter afsluiting van 2013 of als kick-off voor 2014?

In december en januari geef ik een paar lezingen en workshops in het bedrijfsleven om mensen te inspireren te denken in mogelijkheden (DIMmen) en vaker bewust uit hun Comfortzone te stappen om nieuwe dingen te leren en met elkaar als team/ organisatie op een hoger plan uit te komen.


Hierbij maak ik gebruik van mijn bergklimervaring, de bijna dood-ervaring door de 15 meter val in een gletsjerspleet en De Piramide van Inzicht ® aangevuld met indrukwekkende foto's. Een sessie kan variëren van 10 minuten tot een uur afhankelijk van het doel van de bijeenkomst. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen.


Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten eens met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief