"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Eet eens wat anders dan dat je gewend bent
en ervaar zelf of je hier meer energie van krijgt.

Na het verteren van voedsel blijft er altijd een zure of een basische "rest" over. Zo zorgen voedingsmiddelen zoals vlees, vis, brood, boter, kaas en eieren na de verbranding voor een zuuroverschot in het lichaam.

Aardappelen, groenten en fruit veroorzaken daarentegen een basenoverschot. Een zuuroverschot in de voeding kan diverse aandoeningen tot gevolg hebben bijvoorbeeld: reuma, jicht, botontkalking, vermoeidheid, huidproblemen en zelfs een grotere vatbaarheid voor infectieziekten. De ideale voeding bevat een basenoverschot met ongeveer 2 tot 4 maal meer basenvormende dan zuurvormende voedingsmiddelen.


Een mooi alternatief ter vervanging van een broodmaaltijd (ontbijt of lunch) is bijvoorbeeld de Super choco shake waar je ook nog eens veel energie van krijgt! Zoals gezegd zorgt brood voor een zuuroverschot in je lichaam. De ingrediënten van onderstaand recept (voor 2 personen) kun je verkrijgen bij de natuurvoedingswinkel bij jou in de buurt. In Heemstede en Heemskerk is dat bijvoorbeeld Arteka waar je verse biologische voeding kunt verkrijgen voor een optimale gezondheid.


SUPER CHOCO SHAKE

Je hebt 2 grote glazen nodig met een inhoud van 300 ml.


Ingrediënten


Bereiding van de Super Choco Shake

Laat het Chia zaad gedurende 20 minuten oplossen in een glas met 200 ml water. Roer het zaad af en toe door, zodat het water optimaal opgenomen wordt.


Doe ondertussen de overige ingrediënten, behalve de Amandelmelk, in een grote maatbeker om ze vervolgens met een blender te vermengen met elkaar. Vervolgens doe je het opgeloste Chia zaad erbij en vul je de maatbeker aan tot 550 ml. Mix dit alles door met de blender en je Super Choco Shake is klaar.


Extra tip

Doe er een eetlepel geraspte kokos bij per glas en roer dit met je lepel erdoorheen.

Eet smakelijk!

Als je meer praktische informatie wilt lezen over het ontzuren van je lichaam en dus het verhogen van je vitaliteit raad ik je het boek aan van auteur Harald Hosch, titel: Gezond door ontzuring.


Zo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring.


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz . En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Ademhaling en Mindset.De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten eens met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief