"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

En waar is ondertussen de echte koning in ons? De vlinder ligt te slapen in de rups.

De vlinder die voortkomt uit de rups via de cocon vind ik persoonlijk een hele mooie metafoor voor de innerlijke kracht die iedereen bezit en vaak verborgen houdt in zichzelf. Wanneer ontpop jij tot de vlinder die jij in essentie bent? Leef jij op dit moment je droom? Gaat bijvoorbeeld je hart sneller kloppen als je over je werk vertelt?


De rups eet heel veel blaadjes, voordat hij tot een cocon wordt. Zo nemen wij als opgroeiend mens in onze jeugd ook heel veel voeding tot ons via onze opvoeding, onderwijs, de cultuur waar we in leven, de vriendjes en vriendinnetjes waar we mee omgaan, de media (TV, internet, journaal, social media) die ons beïnvloedt enz.


Door al deze informatie hebben we een bepaald beeld van de wereld gekregen en beleven we hierdoor de werkelijkheid op onze eigen unieke manier als gevolg van de normen, waarden en conditioneringen die we meegekregen hebben tijdens onze jeugd. Dit noemen we ook wel ons referentiekader. Je zou kunnen zeggen dat er zo'n 6 miljard werkelijkheden zijn als je nagaat dat we met ongeveer 6 miljard mensen op deze wereld leven. Iedereen heeft zijn eigen unieke achtergrond. Deze hoeveelheid informatie beperkt ons echter vaak ook om het leven vanuit een gevoel van vrijheid en onbevangenheid te beleven.


Als baby ben je nog vrij van overtuigingen en conditioneringen, je bent als baby nog open, onbevangen en oordeelvrij. En zoals de cocon ingewikkeld is met heel veel draden, zo kun je onze overtuigingen ook zien als draden die we om onszelf heen gespannen hebben in de loop van ons leven.


De cocon die om de rups heen gespannen wordt, is een beperking die nodig is om een vlinder te worden. Vandaar dat persoonlijke ont-wikkeling zo'n mooi proces is. Door jezelf te ont-wikkelen kun je tot de kern komen wie je in essentie bent, de vlinder die in jou verborgen ligt!


Dit betekent dat je gaat oefenen om jezelf en anderen te gaan zien vanuit oordeelvrije aandacht, vanuit de houding "Het is zoals het is". Als je op deze manier naar jezelf en anderen kunt kijken (inclusief alle weerstand die daarbij komt kijken) leer je weer te leven vanuit innerlijke vrijheid. En uiteraard is dit een proces (ont-wikkeling) wat tijd nodig heeft. Het avontuur om het te beginnen kun je NU al van start laten gaan. Aan jou is de keuze!


De rups kan echter pas een vlinder worden door de weerstand te ervaren van de cocon om er vervolgens doorheen te breken. Als de tijd er rijp voor is kan de vlinder zich ontpoppen tot zijn essentie.... een hele mooie vlinder vliegend in vrijheid!Zo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring.


NU ALS FILM TE ZIEN.... OUTDOOR TRAINING TOURSKIËN IN DE ALPEN.
Het is mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt begeleid door een berggids. Evert Heintz verzorgt de training. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren in de praktijk. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. Een training en ervaring voor het leven!


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten eens met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief