"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

In de top 3 van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens staat

magnesium op nummer drie; voorafgegaan door zuurstof en water. Magnesium

levert een belangrijke bijdrage aan je energieniveau.

Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een goede gezondheid. Vrijwel iedere Nederlander heeft een tekort aan het mineraal magnesium. Veel mensen hebben zelfs onwetend een ernstig chronisch tekort met alle daaruit voortkomende gevolgen van depressie tot hart- en vaatziekten, van autisme tot diabetes en van migraine tot MS.


In Nederland is de bodem zeer arm aan het element magnesium. Het gebruik van kunstmest en de industriële voedingsbewerking heeft over het algemeen tot gevolg dat veel mensen in Nederland lijden aan klachten die worden veroorzaakt door min of meer ernstige chronische tekorten van vooral magnesium. Ook zorgen factoren als stress, medicijngebruik, luchtvervuiling, vaccinaties en electrosmog voor een sterke daling van het magnesiumgehalte in het lichaam.


Magnesium reguleert maar liefst 325 enzymen in ons lichaam, waarvan de productie, het transport en de opslag van energie de belangrijkste functie is. Ook draagt het mineraal zorg voor de electrische geleiding in ons zenuwstelsel. Het reguleert ons hartritme, onze bloeddruk en voorkomt epilepsie. Magnesium is essentieel voor de eiwitsynthese van DNA en RNA, dus voor groei en ontwikkeling en speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een goed functionerend immuunsysteem. Het reguleert tevens de calciumopname in de cellen en waar calcium zorgt voor de contractie (samentrekking), zorgt magnesium voor de relaxatiefase (ontspanning). Beide werken samen en kunnen niet zonder elkaar. Magnesium zorgt dus voor de broodnodige ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium. Een groot deel van de botontkalkingsepidemie is te wijten aan een chronisch magnesiumtekort.


Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over magnesium? Lees verder


Het positieve is dat je magnesium zelf kunt aanvullen door gebruik te maken van goede kwaliteit magnesium bisglycinaat als voedingssupplement, die je tijdens je maaltijd inneemt, bijvoorbeeld 1 tablet bij het ontbijt en 1 tijdens het avondeten. Merken waar ik zelf enthousiast over ben, zijn Bonusan en Vitals door de goede opneembaarheid en hoogwaardige kwaliteit.


Als je graag wilt weten of je een magnesiumtekort hebt of hoe je er in het geheel voor staat met je gezondheid, dan kan ik je de Healthcheck van Richard de Leth van harte aanraden. Op zijn website kun je hier meer over lezen.


Zo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring.


NU ALS FILM TE ZIEN.... OUTDOOR TRAINING TOURSKIËN IN DE ALPEN.
Het is mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt begeleid door een berggids. Evert Heintz verzorgt de training. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren in de praktijk. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. Een training en ervaring voor het leven!


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten eens met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief