"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Een gezonde ademhaling stimuleert de FLOW in je leven. Ik nodig je uit om eens

wat vaker tussendoor de tijd te nemen om bewust een paar minuten per dag te

ademhalen. DIT VERHOOGT JE ENERGIENIVEAU DIRECT.

Ademhaling noem ik ook wel de motor van vitaliteit, omdat een gezonde ademhaling je organen voorziet van nieuwe en schone brandstof, zodat je hersenen, longen, lever enz. optimaler kunnen functioneren. De vraag is alleen of jij wel gezond ademhaalt,want dat leren we vaak niet op school of tijdens onze opvoeding?


Om hierachter te komen kun je voor jezelf een testje doen die 1 minuut van je tijd in beslag neemt. Ga even ontspannen zitten met je beide voeten naast elkaar op de grond. Je rug is recht en je ademt ontspannen in en uit zoals je gewend ben om te doen in rust. Meet nu gedurende deze minuut hoeveel keer je ademhaalt. Hierbij is 1 in- en uitademing tesamen 1 ademfrequentie. Je kunt het aantal opschrijven voor jezelf met de datum erbij, zodat je een meetpunt hebt voor jezelf en kunt vergelijken of je vooruitgang hebt geboekt over bijvoorbeeld 1 maand.


Als je ademfrequentie tussen de 4 en de 10 keer per minuut is, heb je een gezonde ademfrequentie in rust. Als je ademfrequentie in rust bijvoorbeeld 15 keer per minuut is, dan is dat te vergelijken alsof je 20 km per uur aan het fietsen bent tegen de wind in. Je kunt je voorstellen dat dit een flinke belasting is voor je lichaam als dit in ontspannen toestand de gehele dag doorgaat.


Het positieve is dat we onze ademfrequentie kunnen beinvloeden door de volgende ademhalingsoefening dagelijks toe te passen.Door deze oefening dagelijks 2 keer 10 minuten te oefenen zul je merken dat je ademhaling gedurende de dag gezonder en vollediger gaat verlopen. Na 1 maand deze oefening dagelijks 2 keer toegepast te hebben zul je merken dat je ademfrequentie omlaag gegaan is. Je kunt dan nogmaals je ademfrequentie meten gedurende 1 minuut en vervolgens schrijf je dit aantal weer op voor jezelf als meetpunt. Je zult merken dat je ademfrequentie na 1 maand al omlaag gegaan is!


Als je na verloop van tijd tussen de 4 en de 10 keer per minuut zit weet je dat je een gezonde ademhaling hebt gecreëerd.


Mijn ervaring is dat deelnemers gestimuleerd worden om door te blijven gaan met de ademhalingsoefening, omdat ze merken dat hun energieniveau ervan omhoog gaat. Je spijsvertering gaat beter functioneren en je voelt je mentaal krachtiger en meer aanwezig in het moment.


Zo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring.


NU ALS FILM TE ZIEN.... OUTDOOR TRAINING TOURSKIËN IN DE ALPEN.
Het is mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt begeleid door een berggids. Evert Heintz verzorgt de training. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren in de praktijk. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. Een training en ervaring voor het leven!


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten eens met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief