"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
Focus van de maand:

Stap eens wat vaker uit je Comfortzone in je Stretchzone. In je Stretchzone
leer je nieuwe dingen en dat geeft je energie. Spannend hè?!

Ja, je hebt gelijk als je zegt dat niet kunt schaatsen. Ja, je hebt gelijk als je zegt dat je wel kunt schaatsen. Datgene waar jij van overtuigd bent, wordt waarheid als je er echt van overtuigd bent. Het werkt dus beide kanten op. Waar jij je aandacht aan besteedt, groeit.


Dus als jij wilt leren schaatsen en je bent ervan overtuigd dat je dat niet kunt, hoe groot denk je dat de kans is dat je leert schaatsen? De andere kant is dat als jij er in vertrouwt dat je het kunt, je hebt de openheid om ervoor te gaan, dan zul je verbaast zijn van wat je allemaal kan. Stap eens uit je Comfortzone en verken je eigen Stretchzone. In je Stretchzone leer je nieuwe dingen. In je Comfortzone blijf je doen wat je altijd gedaan hebt. En als dat je heel veel energie oplevert zou ik er vooral mee doorgaan. Als bepaalde zaken die je steeds weer tegenkomt je energie kosten, dan nodig ik je bij deze uit om het eens op een andere manier te gaan doen. Want als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, zul je krijgen wat je kreeg. Neem hierbij tevens in acht je Paniekzone, want die zit buit je Stretchzone. In je Paniekzone blokkeer je en leer je niets. Hierin ligt dus een stuk eigen verantwoordelijkheid om te verkennen tot hoever jij kunt Stretchen. Op het moment dat het spannend voelt zit je nog in de Stretchzone. Als de spanning te hoog stijgt zou het wel eens je Paniekzone kunnen zijn. Ga op verkenning en ontdek het zelf.


Je zou het kunnen zien als een natuurwet die werkzaam is. "Waar je aandacht aan besteedt, groeit". Wat gebeurt er met een pen die we in onze handen hebben en die we loslaten? Deze valt op de grond en dat komt door de natuurwet die we zwaartekracht noemen. Dit vinden we heel normaal en we zeggen dan ook logisch dat een pen op de grond valt als je hem loslaat.


En zo werkt het dus ook in het dagelijkse leven met jouw mindset en de manier waarop je met je gedachten, emoties en communicatie omgaat. Richt jij je op wat je wilt of richt jij je op wat je niet wilt? (DIMmen = Denken In Mogelijkheden versus DIPpen = Denken In Problemen). Kies jij ervoor om vanuit vertrouwen aan de slag te gaan of kies je liever voor de slachtoffer rol en zeg je van tevoren dat het je toch niet lukt?


Zo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team en jouw leven te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring.


NU ALS FILM TE ZIEN.... OUTDOOR TRAINING TOURSKIËN IN DE ALPEN.
Het is mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt begeleid door een berggids. Evert Heintz verzorgt de training. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren in de praktijk. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. Een training en ervaring voor het leven!


Voor meer informatie over vitaliteitstraining, teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Aandacht en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Inspireer je team of jezelf!

Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten eens met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE


Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.


Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure

Jacob van Oostzanenstraat 10

1964 ES Heemskerk

Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief