"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "


Focus van de maand:

Kies om te leven vanuit een open geest. Een parachute functioneert ook alleen als hij open is.


Zo ga ik deze week het avontuur aan om de Matterhorn (4478 meter) in de Zwitserse alpen te beklimmen samen met een vriend van mij. Mijn eigen ervaring leert mij steeds opnieuw dat er altijd weer een oplossing is voor een uitdaging (probleem) mits ik mij ervoor openstel.

Ongetwijfeld heb jij ook regelmatig met een uitdaging te maken. Dit kan op zakelijk vlak alsook privé zijn. Jij maakt als persoon de keuze of je je openstelt voor een oplossing. Of dat je blijft hangen in het negatieve gevoel waar je tegenaan bent gelopen. Natuurlijk begrijp ik dat het juist op zo'n moment een uitdaging is om je open te stellen voor de oplossing. En daar zit nu precies de sleutel om te leren van uitdagende situaties. Je hoeft je alleen maar open te stellen en onbevangen te blijven en je zult merken dat de oplossing je te binnen schiet of dat je hem tegenkomt door de mensen die je ont-moet. Ik noem dit denken in mogelijkheden (DIMmen). Je bent zelf 100% verantwoordelijk voor je eigen ervaringen, de basis van De Piramide van Inzicht ®. Hiermee bedoel ik niet zozeer wat je overkomt in het leven, maar wel op welke manier je met je ervaringen omgaat die je hebt.

Als je bijvoorbeeld een drukke dag hebt op je werk en je merkt dat je je hierdoor gestresst voelt, kun je je dag laten leiden door dit onrustige gevoel. De kans is groot dat je aan het einde van de dag bijvoorbeeld een vermoeid gevoel hebt of niet lekker in je vel zit of je hebt geen oprechte interesse voor je gezin wanneer je thuiskomt. Mogelijk vraag je je dan af wat je nu eigenlijk allemaal gedaan hebt de afgelopen werkdag.

Er is een andere mogelijkheid; neem de stress die je in je lichaam ervaart waar vanuit oordeelvrije aandacht. Dus je bent je bewust dat de stress er is en realiseert je tegelijkertijd dat jij niet de stress bent. Het is slechts een ervaring die je op dat moment ervaart en hij mag er zijn zoals het is. Als je weet dat de stress werk gerelateerd is, dan is het belangrijk om je grenzen aan te geven, maar ook om de juiste prioriteiten te stellen. Zorg dat je je aandacht goed kunt blijven focussen in plaats van je te laten leiden door de waan van de dag.

Zo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring

Ben je vanuit je organisatie nieuwsgierig wat je preventief en oplossend allemaal voor je (management) team of jezelf kunt doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden.

Naast In-company training combineert Insight Adventure ook training met avontuurlijke activiteiten, Outdoor Training, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Dit is tevens een leuk bedrijfsevenement. Door tijdens deze activiteiten buiten je comfortzone te komen (in je stretschzone) kan het geleerde in de training optimaal toegepast en verankerd worden.

NU ALS FILM TE ZIEN.... OUTDOOR TRAINING TOURSKIËN IN DE ALPEN.

Het is mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt begeleid door een berggids. Evert Heintz verzorgt de training. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren in de praktijk. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. Een training en ervaring voor het leven!

Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op jouw individuele wensen.

Voor meer informatie over teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz . En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Verantwoordelijkheid en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Nieuw bij Insight Adventure!

Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience
In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit uw eigen kracht in het werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht ® komt hierbij aan bod. Andere locaties in Nederland zijn in overleg mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD Insight Adventure nu ook op I-tunesen digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99. Demo CD Insight Adventure

Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven.

Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

Insight Adventure sponsort De Tour for Life (het Team Artsen Zonder Grenzen 2), 1200 kilometer fietsen in 8 dagen. De Tour start eind augustus in Italië en gaat via Frankrijk langs vele bekende (berg)etappes naar de finish op de Cauberg in Limburg. Oftewel een zeer uitdagende tocht voor een heel goed doel!

Ben jij (als organisatie) ook geinteresseerd om te sponsoren? Lees verder


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE:
  • Maandagavond 10 september van 19.30 tot 22.00 uur geef ik een GRATIS Voorlichtingsavond voor de particuliere training The Power of Insight 1. Begin oktober begint er weer een nieuwe cursus. De gratis Voorlichtingsavond geeft je een goed beeld van de training en je kunt je vragen stellen die je hebt ten aanzien van de cursus. Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze inspirerende Voorlichtingsavond dan kun je je hier aanmelden.

  • Begin oktober 2012 start er weer een nieuwe particuliere training The Power of Insight 1. Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden of bel voor meer informatie 0251 828500. Lees verder
    Tevens start er begin oktober 2012 een nieuwe particuliere training The Power of Insight 2. Het is een verdere verdieping van de eerste cursus. Bij interesse in deze vervolgtraining kun je je hier aanmelden of bel voor meer informatie 0251 828500.

    Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het Wellnessweekend The Power of Insight in 2012.

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht
op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen
van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:
Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te
kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief