Focus van de maand:

Drink eens vaker een fruitshake als ontbijt of als lunch.
Een maaltijd boordevol vitaminen en energie met bovendien afslankend effect.


Uit onderzoek blijkt steeds meer dat het eten van meer fruit en groente heel gezond is voor de mens. Als je ongeveer 51% van je dagelijkse voeding rauw voedsel eet zoals biologisch fruit, groente, zaden en (ongebrande) noten is dit een enorme boost voor je energieniveau en je algehele vitaliteit.

Persoonlijk ben ik continu geinteresseerd in het optimaliseren van mijn voedingspatroon. De graadmeter of ik mijn voedingsgewoonte wil aanpassen is als mijn energieniveau omhoog gaat door het eten van bepaalde voeding.

Zo ben ik een paar jaar geleden overgestapt op het vervangen van 1 maaltijd door een fruitshake. Dit betekent dat je minder brood binnenkrijgt. Brood zorgt voor een grote schommeling in je bloedsuikerspiegel wat ongezond is en bovendien zorgt voor de bekende energiedip. En brood wordt ook omgezet in vetten in je lichaam als je er teveel van eet. Aangezien wij in nederland echte broodeters zijn valt hier veel winst te behalen als je bijvoorbeeld structureel wilt afvallen. Het betekent wel een aanpassing in je eetpatroon en het aandurven om anders te gaan eten.

In eerste instantie begon ik de dag met een fruitshake in plaats van het eten van 4 biologische bruine boterhammen, maar halverwege de ochtend kreeg ik toch een soort energiedip. Vervolgens heb ik gekeken hoe het is om als lunch een fruitshake te nemen en dit werkte voor mijzelf veel beter.

Om 16.00 uur als de bekende dip is, neem ik geen cup a soup, maar bijvoorbeeld een wortel, ongebrande notenmix, pijnboompitten met een paar dadels en vijgen. Op deze manier vervang ik de neiging naar snoepen met een gezonde variant die voor mij heel goed bevalt.

Een voorbeeld van een fruitshake zoals ik die zelf maak, is:
 • 1 kiwi
 • 1 banaan
 • 1 appel
 • 1 peer
 • 7 aardbeien
 • kokosnoot (ongeveer 1/3 voor 2 personen) of 1 eetlepel kokosvet voor de balans in je bloedsuikerspiegel.
 • chia zaad (te verkijgen in een natuur voedingswinkel)
 • 1 wortel

Doe dit alles bij elkaar en blender het tot een sappig geheel. Als je de fruitshake te stevig vindt van samenstelling kun je er water aan toevoegen om het goed drinkbaar te krijgen. Giet vervolgens de fruitshake in een groot glas van ongeveer 0.35 L en je kunt genieten van een gezonde en energieke maaltijd! Enjoy the moment!

Als je vragen hebt of wilt klankborden kun je me uiteraard even bellen of mailen.

Ben je geïnteresseerd in een openbarend boek over Voeding en leefstijl, dan raad ik je het nieuwe boek Oersterk aan van Drs. Richard de Leth. Vorige maand is de boekpresentatie geweest en deze trailer geeft je een korte eerste indruk.

Zo zijn er veel aspecten die je als concreet gereedschap vanuit De Piramide van Inzicht ® kunt toepassen om de FLOW in jouw team te stimuleren, waardoor dit uitermate positieve effecten heeft voor een organisatie. Vitale medewerkers, managers en directie zorgen voor een vitale organisatie is mijn ervaring

Ben je vanuit je organisatie nieuwsgierig wat je preventief en oplossend allemaal voor je (management) team of jezelf kunt doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden.

Naast In-company training combineert Insight Adventure ook training met avontuurlijke activiteiten, Outdoor Training, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Dit is tevens een leuk bedrijfsevenement. Door tijdens deze activiteiten buiten je comfortzone te komen (in je stretschzone) kan het geleerde in de training optimaal toegepast en verankerd worden.

NU ALS FILM TE ZIEN.... OUTDOOR TRAINING TOURSKIËN IN DE ALPEN.

Het is mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt begeleid door een berggids. Evert Heintz verzorgt de training. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren in de praktijk. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. Een training en ervaring voor het leven!

Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op jouw individuele wensen.

Voor meer informatie over teambuilding, vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz . En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Verantwoordelijkheid en Mindset.

De Piramide van Inzicht ®

Nieuw bij Insight Adventure!

Inspirerend bedrijfsuitje? Combineer outdoor activiteiten met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een beleving die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft op de teamspirit.

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience
In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit uw eigen kracht in het werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht ® komt hierbij aan bod. Andere locaties in Nederland zijn in overleg mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD Insight Adventure nu ook op I-tunesen digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99. Demo CD Insight Adventure

Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven.

Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

Insight Adventure sponsort De Tour for Life (het Team Artsen Zonder Grenzen 2), 1200 kilometer fietsen in 8 dagen. De Tour start eind augustus in Italië en gaat via Frankrijk langs vele bekende (berg)etappes naar de finish op de Cauberg in Limburg. Oftewel een zeer uitdagende tocht voor een heel goed doel!

Ben jij (als organisatie) ook geinteresseerd om te sponsoren? Lees verder


Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verder

AGENDA INSIGHT ADVENTURE:
 • Maandagavond 10 september van 19.30 tot 22.00 uur geef ik een GRATIS Voorlichtingsavond voor de particuliere training The Power of Insight 1. Begin oktober begint er weer een nieuwe cursus. De gratis Voorlichtingsavond geeft je een goed beeld van de training en je kunt je vragen stellen die je hebt ten aanzien van de cursus. Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze inspirerende Voorlichtingsavond dan kun je je hier aanmelden.

 • Begin oktober 2012 start er weer een nieuwe particuliere training The Power of Insight 1. Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden of bel voor meer informatie 0251 828500. Lees verder
  Tevens start er begin oktober 2012 een nieuwe particuliere training The Power of Insight 2. Het is een verdere verdieping van de eerste cursus. Bij interesse in deze vervolgtraining kun je je hier aanmelden of bel voor meer informatie 0251 828500.

  Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het Wellnessweekend The Power of Insight in 2012.

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:

Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht
op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen
van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:
Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te
kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief