"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf"


Quote van de Maand:
Bewuste ademhaling zet jezelf in het NU, de enige echte realiteit die er is.

Ademhaling wordt ookwel de motor van vitaliteit genoemd. Hoe goed draait jouw motor eigenlijk? Veel mensen ademen te oppervlakkig, te snel en ademen vanuit hun borstkas in plaats vanuit hun buik. Hoe is dat voor jou?

Een ongezonde ademhaling zorgt ervoor dat je organen te weinig zuurstof krijgen die zo belangrijk is voor het optimaal functioneren in het dagelijkse leven. Als we de hele dag in een soort stressmodus ademen kun je je misschien voorstellen dat je dat weinig oplevert.

Een gezonde ademhaling zorgt er juist voor dat je hersenen, je spijsvertering, je hart en andere vitale organen optimaal van zuurstof worden voorzien, waardoor je je letterlijk veel fitter voelt.

Maar wat is een gezonde ademhaling eigenlijk?
Dit betekent dat je in rusttoestand tussen de 5 tot 10 keer per minuut ademhaalt. Hierbij telt een in- en uitademing als 1 keer. En daarnaast is het belangrijk dat je iets langer uitademt dan dat je inademt. Hierdoor ontstaat een optimale verhouding tussen nieuwe energie en het afvoeren van afvalstoffen via je uitademing. Als je op deze manier ademhaalt functioneer je op 70%, de toestand waarin je veel alerter en creatiever bent. Bij het sporten is dit de toestand waarbij je je conditie het beste opbouwt en het ook heel lang kunt blijven volhouden. Op deze manier heb ik zelf de Elfstedentocht 1.5 week geleden geschaatst, waardoor ik heel veel kracht haalde uit mijn ademhaling.

Ben je vanuit je organisatie nieuwsgierig wat je preventief en oplossend allemaal voor je team of jezelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden.

Naast In-company training combineren we ook training met avontuurlijke activiteiten zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Dit is tevens een leuk bedrijfsuitje. Door tijdens deze activiteiten buiten je comfortzone te komen kan het geleerde in de training optimaal toegepast worden. Hierbij is het mogelijk om een outdoor training op maat te realiseren in de Alpen door middel van bijvoorbeeld tourskiën of sneeuwschoen wandelen. Deze outdoor training wordt voor optimale veiligheid begeleid door een berggids en trainer Evert Heintz. Naast een fantastisch avontuur met elkaar creëert deze opzet een ideale mogelijkheid om De Piramide van Inzicht ® concreet te ervaren en toe te passen. Een bijzonder effectieve manier om teambuilding optimaal toe te leren passen. EEn training en ervaring voor het leven.

Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op jouw individuele wensen.

Voor meer informatie over vitaliteitsmanagement en meer lol in je werk hebben kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Ademhaling.

De Piramide van Inzicht ®

Nieuw bij Insight Adventure!

Insight Adventure nu ook op Twitter. Volg Evert Heintz en ontvang dagelijks een inspirerende twitter!

Onlangs was Evert Heintz op Radio Beverwijk (105.4 FM) in de uitzending met een interview over vitaliteit. Het interview kun je beluisteren door op de link rechts bovenin de welkomstpagina te klikken.

Inpirerend bedrijfsuitje? Combineer een outdoor activiteit met De Piramide van Inzicht ® en je hebt de ideale mix tussen teambuilding en een bijzonder leuke ervaring met je team. Een dag(deel) die je altijd bij blijft en duurzaam effect heeft.

BedrijfstrainingThe Power of Insight One day Experience
In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit uw eigen kracht in het werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht ® komt hierbij aan bod. Andere locaties in Nederland zijn in overleg mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht ® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar uw eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in het dagelijks werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD Insight Adventure nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99. Demo CD Insight Adventure

Als ervaren trainer & coach is Evert Heintz opgenomen in het boek Coach Successen wat is gepresenteerd tijdens de Regio Businessdagen in het Beursgebouw te Eindhoven. Meer informatie of om het boek te bestellen. Lees verderAGENDA INSIGHT ADVENTURE:
  • In maart 2012 start er weer een nieuwe particuliere training The Power of Insight 1. Wil jij ook je leven verrijken? Je kunt je nu al aanmelden. Lees verder
  • Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het Wellnessweekend The Power of Insight in 2012.
    Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven in Chambre d'Hôte Le Paradis! Lees verder voor data en andere informatie.

  • Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:

(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht
op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen
van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:


Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief?
Dan nodig ik je van harte uit om deze Inspiratiebrief aan hem of haar door te sturen om zich hier te
kunnen inschrijven.
Bedankt voor het nemen van dit initiatief om dit positieve virus verder te verspreiden!Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief