"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."


Focus van de maand:
Ga jij voor Ego-bewustzijn of kies je voor Eénheids-bewust-zijn?

Misschien vraag je je nu af wat dat betekent. Wat is Ego-bewustzijn en Eénheidsbewustzijn eigenlijk?

Ego-bewustzijn, ookwel Polariteitsbewustzijn genoemd, gaat uit van tegenstellingen zoals beter en slechter, sneller en langzamer dus handelt vanuit vergelijking ten opzichte van iets buiten hem of haar.

Eénheidsbewust-zijn daarentegen, ookwel Hartbewust-zijn genoemd, gaat uit van verbinding en het bereiken van een win-win situatie waar iedereen voordeel bij heeft. Het gaat hier niet om goed of slecht, maar of iets functioneel is voor jezelf en de mensen die er mee te maken hebben in je omgeving als je een bepaalde keuze maakt.

Ego-bewustzijn blokkeert de flow in je leven en als je in Eénheidsbewust-zijn bent, dan stimuleer je juist deze flow. Oftewel je bevordert dat je leven gemakkelijker verloopt door mee te gaan in de stroming van je ervaringen in plaats in het verzet te gaan en tegen de stroom in te gaan zwemmen.

Onderstaand een aantal kenmerken waaraan je kunt herkennen of je in Ego-bewustzijn acteert of in Eénheidsbewust-zijn.

En bedenk dat het een keuze is in welk bewust-zijn je stapt. Het gaat niet om goed of slecht. Het gaat erom of het functioneel is wat je doet dus of het een hoger doel dient voor jou en je omgeving die te maken heeft met de keuze die jij maakt.

Ego-bewustzijn

Eénheidsbewust-zijn

 

 

Voorwaardelijk

Onvoorwaardelijk

Beter willen zijn dan

Vanuit passie/ vanuit je hart

Verwachtingen hebben

Vrij van verwachtingen zijn

Oordelen naar jezelf en/of over anderen

Het is het hoogst haalbare van mijzelf of de ander op dit moment

Je aangevallen voelen

Kunnen laten zijn zoals het is

Oordelend kritisch

Het is zoals het is

Snelle ademhaling

Rustige ademhaling

DIPpen (denken in problemen)

DIMmen (denken in mogelijkheden)

Denken in wat je niet wilt

Denken in wat je wilt

Ontkennend taalgebruik

Bevestigend taalgebruik

Met je aandacht in het verleden of de toekomst zijn

Met je aandacht in het NU zijn

Moeten

Ont-moeten: willen, kunnen, mogen en beschrijvend

Slachtoffer rol

Verantwoordelijke rol

Vooroordelen of aannames hebben

Onbevangen zijn

Het kost je energie

Je krijgt er energie van

Aandacht is buiten jezelf

Aandacht is bij jezelf

Dingen doen die je niet leuk vindt

Dingen doen waar je passie ligt/ waar je blij van wordt

Discussie aangaan

Dialoog aangaan

Respectloos

Respectvol

Ongelijkwaardig

Gelijkwaardig

Voor je gelijk gaan

Voor je geluk gaan

Veel TV, media, internet enz.

In de natuur zijn

Korter uitademen dan je inademing

Langer uitademen dan inademen

Hoge ademhaling

Buikademhaling

Eerst zien en dan geloven

Eerst geloven en dan zien

Vanuit angst handelen

Vanuit vertrouwen handelen

Afgescheiden voelen

Verbonden voelen met je omgeving

Eigen gewin

Win win situatie


Ben je vanuit je organisatie nieuwsgierig wat Mindset allemaal voor je team of jezelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden.

Naast In-company training combineren we ook training met avontuurlijke activiteiten zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Door tijdens deze activiteiten buiten je comfortzone te komen kan het geleerde in de training optimaal toegepast worden.

De Piramide van Inzicht ®

 

Nieuw bij Insight Adventure!


Insight Adventure werkt sinds kort samen met het bedrijf WellVit WellVit, hét wellness en vitaliteitspodium voor werkgevers, werknemers en wellness professionals. WellVit richt zich op Bewegen, Beauty, Ontspannen, Vitaliteit en Persoonlijke ontwikkeling. Hier vind je snel en gemakkelijk de beste bedrijven en aanbiedingen, nieuwe trends en actuele informatie.

Insight Adventure nu ook op Twitter. Volg Evert Heintz en ontvang een paar keer per week een inspirerende twitter toegestuurd!

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience 2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.Demo CD "Insight Adventure"


AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

  • Wil jij ook een Villa Felderhof ervaring meemaken? Beleef dan het Wellnessweekend The Power of Insight in 2011. Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven in Chambre d'Hôte Le Paradis! Vanwege het grote succes afgelopen zomer hebben we nu ook in september 2011 een Wellnessweekend ingepland. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je NU op als je jouw leven wilt vitaliseren en inspireren!
  • In september 2011 start er weer een nieuwe particuliere training The Power of Insight. Lees verder
  • Binnenkort is weer een nieuwe OPFRISAVOND om nieuwe energie en inspiratie op te doen! De datum is maandag 6 juni of donderdag 23 juni. Laat maar weten wanneer je erbij kunt zijn om de datum te bepalen.

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:


 

(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz. Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:


Kent u iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Stuur deze Inspiratiebrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief