"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."


Focus van de maand:
Gezonde voeding zorgt voor een heldere geest.

Bent u na de maaltijd vaak energiek of heeft u juist last van een zogenaamde dip na het eten?
Als u last heeft van een dip, dan heeft u waarschijnlijk teveel zuurvormend gegeten.Een belangrijk onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding is het zuurbase evenwicht

Na het verteren van voedsel blijft er altijd een zure of een basische "rest" over. Zo zorgen voedingsmiddelen zoals vlees, vis, brood, boter, kaas en eieren na de verbranding voor een zuuroverschot in het lichaam. Aardappelen, groenten en fruit veroorzaken daarentegen een basenoverschot.

Een zuuroverschot in de voeding kan diverse aandoeningen tot gevolg hebben bijvoorbeeld: reuma, jicht, botontkalking, vermoeidheid, huidproblemen en zelfs een grotere vatbaarheid voor infectieziekten.

De ideale voeding bevat een basenoverschot met ongeveer 2 tot 4 maal meer basenvormende dan zuurvormende voedingsmiddelen. Sommige zuurvormende producten kunnen toch heel gezond zijn, zoals bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Het gaat erom de voeding zodanig samen te stellen dat er uiteindelijk een basenoverschot ontstaat.

Koffie, zwarte thee, alcohol en suiker zijn bijzonder zuurvormend. Verder is het natuurlijk begrijpelijk dat geraffineerde producten, die over het algemeen (bijna) geen mineralen meer bevatten, ook sterk zuurvormend kunnen zijn.

Oftewel:
  • Neem eens een stuk fruit of groente tussendoor in plaats van snoep, bijvoorbeeld een wortel of komkommer. Een gezonde gewoonte die je fit houdt in plaats van een kortstondig energiemoment door suikers te nemen (en vervolgens weer een dip).
  • Een goed zuur base evenwicht zorgt ervoor dat je veel minder behoefte hebt om suikers tot je te nemen.
  • Voorkom het eten van fruit direct na de maaltijd, want fruit blijft dan bovenop het voedsel in uw maag liggen. En dit gaat namelijk gisten. Fruit wordt opgenomen en verteerd in uw darmen. Brood e.d. bijvoorbeeld wordt verteerd in uw maag waar de maagsappen op het voedsel inwerken om te verteren.
  • Alleen al door te focussen op uw zuurbase evenwicht kunt u diverse kilo's afvallen, waardoor u zich energieker en prettiger voelt.

Bent u vanuit uw organisatie nieuwsgierig wat Voeding voor uw team of uzelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om u hierin te begeleiden.

Naast In-company training combineren we ook training met avontuurlijke activiteiten zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Door tijdens deze activiteiten buiten uw comfortzone te komen kan het geleerde in de training optimaal toegepast worden.

Met behulp van De Piramide van Inzicht ® kunnen we een op maat gemaakte training creëren afgestemd op de wensen van de organisatie of een coachingstraject gericht op uw individuele wensen.

Voor meer informatie over vitaliteitsmanagement kunt u vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz. En op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Voeding.

De Piramide van Inzicht ®

 

Nieuw bij Insight Adventure!


Insight Adventure werkt sinds kort samen met het bedrijf WellVit WellVit, hét wellness en vitaliteitspodium voor werkgevers, werknemers en wellness professionals. WellVit richt zich op Bewegen, Beauty, Ontspannen, Vitaliteit en Persoonlijke ontwikkeling. Hier vind je snel en gemakkelijk de beste bedrijven en aanbiedingen, nieuwe trends en actuele informatie.

Insight Adventure nu ook op Twitter. Volg Evert Heintz en ontvang een paar keer per week een inspirerende twitter toegestuurd!

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience 2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.Demo CD "Insight Adventure"


AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

Wil jij de lente in 2011 optimaal van start gaan? Beleef dan het Wellnessweekend The Power of Insight in 2011. Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven! Vanwege het grote succes afgelopen zomer hebben we nu 3 Wellnessweekenden in 2011 ingepland om aan de vraag te kunnen voldoen. De maand april is inmiddels al volgeboekt dus geef je NU op als je jouw leven wilt veranderen! Voor mei en september zijn er nog plaatsen beschikbaar.

In september 2011 start er weer een nieuwe particuliere training The Power of Insight. Lees verder

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:


 

(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz. Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:


Kent u iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Inspiratiebrief? Stuur deze Inspiratiebrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief