"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."


Quote van de maand:
Bewust 5 minuten per dag ademhalen is een keuze. Het verhoogt je energie en gezondheid. Geef het jezelf iedere dag kado!....... omdat jij het waard bent.


Veel mensen staan er niet bij stil, maar ademhalen is de activiteit die we het meeste doen in ons leven. Als we een paar minuten niet ademhalen weet iedereen hoe laat het is. Hoe bijzonder en essentieel is een gezonde ademhaling eigenlijk! Wat kun jij eraan doen om meer uit je ademhaling te halen?

Dit is de reden dat ik Ademhaling ookwel de motor van vitaliteit noem. Een gezonde ademhaling, waarbij we vanuit onze buik ademhalen zorgt voor de nodige voeding voor onze organen en immuunsysteem. Deze zorgen er op hun beurt weer voor dat we fit en vitaal blijven en vol energie functioneren in het dagelijkse leven. Uiteraard spelen er naast ademhaling ook andere factoren mee die onze kwaliteit van leven beïnvloeden, maar ademhaling is een belangrijke pilaar.

Ademhaling is een prachtig middel om jezelf in het NU te zetten. Door namelijk bewust adem te halen ben je je bewust van het huidige moment waar je in leeft. Een natuurlijke ademhaling, waarbij je vanuit je buik ademt verhoogt je energieniveau. Vaak is het zo dat mensen in een gestresste situatie, bijvoorbeeld op het werk, hoog zitten met hun ademhaling. Als je meer vanuit je borstkas ademhaalt is je ademhaling oppervlakkiger en werkt dit averechts voor jezelf.

Tip:
 Als je merkt dat je gestresst bent, ga dan bewust een paar minuten op je ademhaling letten. Je kunt hierbij je handen op je buik leggen, zodat je de buikademhaling hiermee bevordert. Ook al zit je ademhaling op dat moment hoog ga niet in het verzet hiertegen, want dit blokkeert alleen maar je natuurlijke ademhaling. Laat het zijn zoals het is en adem rustig door. Je zult merken dat dit je na een paar minuten al meer rust oplevert en je met vernieuwde energie weer verder kan.

Een mooie manier om een gezonde buikademhaling te realiseren is de 1:4:2 ademhaling die ik als geleide ademhalingsoefening op de CD Insight Adventure heb staan. Deze is ook te downloaden via I-tunes voor een éénmalig bedrag van € 0.99 onder de titel 1:4:2 Ademhaling. De oefening begeleid je met ondersteuning van ontspannende muziek om je middenrifspier te onspannen. In de middenrifspier slaan wij onbewust heel veel spanning op, waardoor onze ademhaling minder gaat functioneren. Door deze oefening in het begin 1 keer per dag te oefenen creëer je automatisch een gezondere ademhaling. Een gezondere ademhaling betekent direct dat je je fitter en vitaler voelt. Succes met deze dagelijkse uitdaging!

Ben jij vanuit je organisatie nieuwsgierig wat ademhaling voor je team of jezelf kan doen, dan is Insight Adventure de aangewezen partner om je hierin te begeleiden. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met Evert Heintz en op onze website is meer te vinden over training & coaching op het gebied van onder andere Ademhaling.

Nieuw bij Insight Adventure!

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience 2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.Demo CD "Insight Adventure"

AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

Maandag 22 november 2010: Opfrisavond "The Power of Insight"...... Een verfrissende avond als update van de training "The Power of Insight" die je gevolgd hebt. Lees verder

Maandag 10 januari 2011: Opfrisavond "The Power of Insight"...... Een goed begin van 2011!!! Een verfrissende avond als update van de training "The Power of Insight" die je gevolgd hebt. Lees verder

Wil jij je goede voornemens in 2011 echt waarmaken? In februari 2011 starten er weer nieuwe trainingen “The Power of Insight” voor particulieren. Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Wellnessweekend The Power of Insight in 2011. Een paar dagen even helemaal voor jezelf! en ..... een kado voor je leven! Vanwege het grote succes afgelopen zomer hebben we besloten om 3 Wellnessweekenden in 2011 te plannen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dus geef je NU op als je jouw leven wilt veranderen! Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:


In-company training
Outdoor training
Maatwerk training

(Burnout) Coaching
Insight Adventure verzorgt individuele coaching binnen het bedrijfsleven en de overheid gericht op het gezond en gemotiveerd houden van de mensen binnen de organisatie en het herstellen van een burnout .

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz. Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:
       

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Nieuwsbrief? Stuur deze nieuwsbrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief