"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."


Quote van de maand: Eet gezond en met aandacht!
Gezond eten levert je energie op en des te meer als je dit met aandacht doet.
En het is tevens een sociaal moment met elkaar.

Het Wellnessweekend "The Power of Insight" op de campagne van Noord Frankrijk zit er weer op en was een groot succes! 's Ochtends om 8.00 uur starten met yoga in de zomerse buitenlucht en na het ontbijt beginnen aan een inspirerende dag vol met nieuwe ervaringen. Door de rustgevende natuur, de combinatie van training en 2 keer een middag wandelen kon het geleerde direct in de praktijk worden gebracht. Een deelnemer over het Wellnessweekend: Toevallig was ik jarig op de 2e dag van de training. Ik heb de training als mooiste verjaardagscadeau van mijn leven ervaren. Nieuwsgierig? Lees verder.

Voeding is een belangrijke basis voor een gezond en vitaal leven. Helaas is gebeleken uit verschillende onderzoeken dat de huidige voedingswaarde van groenten en fruit heel sterk gedaald is ten opzichte van 1985! Oorzaak: gronduitputting, luchtvervuiling, snelle groei, langdurige opslag en transport. Lees verder.

Biologische groente en fruit blijken de meeste voedingswaarden te hebben mede omdat deze zo puur mogelijk worden verbouwd (het wordt bijvoorbeeld niet bespoten) en de grond wordt veel minder intensief bebouwd.

Het is juist in deze tijd aan te raden om naast je voeding ook voedingssupplementen te gebruiken om je dagelijkse voedingswaarde binnen te krijgen. Zelf ben ik voorstander van voedingssupplementen, waarbij de eigenschappen van de plant, kruid, groente behouden is gebleven. Hierdoor krijg je de zogenaamde synergiewerking (1 + 1 = 3). Voorbeelden hiervan zijn Green Magma, Spirulina en Sunrider.

Naast de voeding is het verstandig om minimaal 1.5 liter water per dag te drinken. De reden hiervan is dat we als mens voor ongeveer 70% uit water bestaan en het lichaam heeft water dus hard nodig om fit en vitaal te blijven. Tevens werkt drinken van water en kruidenthee bevorderlijk voor je gemoedstoestand en het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam.

Tip:

Leer jezelf aan om ongeveer 20 keer per hap te kauwen. Hierdoor kunnen de enzymen in je speeksel beter inwerken, waardoor de voedingsstoffen vollediger opgenomen worden in je lichaam. Dit zorgt voor meer energie en je krijgt minder behoefte om heel veel te eten wat weer lichaamsgewicht scheelt. Daarnaast is het ook goed voor je spijsvertering en je algehele darmwerking. Naast deze voordelen zet het eten vanuit aandacht je ook in het NU wat rust creëert voor jezelf.

TER INSPIRATIE WIL IK GRAAG ONDERSTAANDE MET JE DELEN:


Magnesium:

In de top 3 van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens staat magnesium op drie: voorafgegaan door zuurstof en water. In Nederland hebben veel mensen een chronisch tekort aan magnesium met op lange termijnen de gevolgen zoals bijvoorbeeld (chronische) vermoeidheid, overspannenheid, onrust, prikkelbaarheid, hoofdpijn, te hoge of te lage bloeddruk, slaapstoornissen, depressiviteit, nauwelijks te beïnvloeden onrust bij (jonge) kinderen enz. Magnesium kun je via voeding aanvullen door het eten van cashewnoten, amandelen, paranoten, Braziliaanse noten, cacao en het drinken van geitenmelk. Naast voeding kun je aanvullend kiezen voor magnesium als supplement. Lees verder.

Light producten en Aspartaam (E951)

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die in veel producten verwerkt wordt, waaronder de meeste Light producten zoals bijvoorbeeld Cola Light en Cola Zero en suikervrije kauwgom. Er is erg veel onderzoek gedaan naar de werking en de bijwerking van Aspartaam en ondanks de nadelen mag het toch worden verwerkt in voeding. Aspartaam is namelijk kankerverwekkend en tevens schadelijk voor het zenuwstelsel. Lees verder.


Nieuw bij Insight Adventure!

Bedrijfstraining The Power of Insight One day Experience In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience 2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.

"Demo CD "Insight Adventure"

AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

 

September 2010:Train de trainer 3-daagse op de campagne van Noord-Frankrijk. Een paar dagen helemaal voor jezelf!

Doel van de "Train de trainer 3-daagse" is om contact te maken met jouw kern van geluk. Met behulp van de Piramide van Inzicht® krijg je gereedschap aangereikt om dit toe te passen in je dagelijkse leven als trainer en/ of therapeut. Dit geeft je innerlijke vrijheid en blijdschap. Lees verder

Donderdag 23 september 2010start er weer een nieuwe training “The Power of Insight” voor particulieren. Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Maandag 11 oktober 2010:Opfrisavond "The Power of Insight"... Een verfrissende avond als up date van de training "The Power of Insight" die je gevolgd hebt. Lees verder

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:


In-company training
Outdoor training
Maatwerk training

Daarnaast verzorgt Insight Adventure ook individuele coaching binnen het bedrijfsleven gericht op o.a. burnoutpreventie en het herstellen van een burnout.


Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight
Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz. Mobiel: 0652171336
E-mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching
Jacob van Oostzanenstraat 10
1964ES Heemskerk
Tel:
       

Ken je iemand die interesse heeft in de maandelijkse Insight Adventure Nieuwsbrief? Stuur deze nieuwsbrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief