"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."

 


                                                               Quote van de maand: 
                       Multitasken is een mythe! Vanuit aandacht 1 ding tegelijk doen levert
                                                 je véél meer op: plezier, efficiency en overzicht.

Multitasken = meerdere taken tegelijk uitvoeren.
In de VS zorgt multitasken voor 2.1 uur productiviteitsverlies per week en kost per jaar naar schatting 650 miljard dollar. (Onderzoek: Jonathan B. Spira (Basex Research) 

Klinkt logisch dat Mindfulness zo'n enorme vlucht neemt.


Zoals in de Nieuwsbrief van Mei besproken draait Mindfulness om het idee dat het heilzaam is om één ding tegelijk te doen. Door de dingen die je doet met aandacht te doen zet je jezelf in het NU, de enige echte realiteit die er is. Het verleden is geweest en kunnen we niet meer veranderen, terwijl de toekomst voor ons ligt en nog niet duidelijk is. Door de mate waarin we in dit moment aanwezig zijn, bepalen we de kwaliteit van onze toekomst en uiteraard dit moment.

Daar waar je je aandacht op richt groeit iets. Richt jij je aandacht op de mogelijkheden of op de problemen? Ik daag je uit om daar eens bewuster naar te kijken. Want wat je geeft, krijg je terug simpel gezegd. Waar jij in investeert gedurende de dag is wat je terugkrijgt als resultaat. Ben je daar tevreden over, dan zou ik vooral zo doorgaan. Ben je over sommige aspecten in je leven niet zo tevreden, dan wordt het tijd om je aandacht anders te gaan richten. Ga bijvoorbeeld eens meer dingen doen die je leuk vindt en waar je plezier aan beleeft. Dit levert je blijdschap, inspiratie en creativiteit op.

 

TER INSPIRATIE WIL IK GRAAG ONDERSTAANDE MET JE DELEN:

 

Ont-moet jezelf

Hoe vaak gebruik jij in je communicatie en in je denken het woord moeten of heb je het gevoel van verplichting dat iets gedaan moet worden?
"Moeten maakt gek" zegt al genoeg denk ik. Moeten geeft een beperkend gevoel en resulteert in minder creativiteit en plezier. Zowel bij jezelf, maar ook bij je collega's met wie je communiceert.

Tip: Vervang het woord moeten in je taalgebruik en je denken eens een week lang door willen, kunnen, mogen en/of gaan.
Merk je verschil in hoe je de dag anders beleefd? Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Het is vandaag een fantastische dag
Begin de dag eens door jezelf toe te spreken zoals je wilt dat de dag gaat zijn qua beleving. En doe dit dan in de tegenwoordige tijd dus je doet alsof het al zo is.

Juist als je met minder goed gevoel uit je bed stapt werkt deze heel krachtig, bijvoorbeeld:
Vandaag is een top dag, ik voel me fantastisch en ik doe alles met plezier en vertrouwen. Alles wat ik doe gaat goed en de mensen die ik ontmoet werken graag met mij samen om tot een succesvol resultaat te komen.

Juist door te doen alsof het al zo is wat je wilt voelen of bereiken versnel je het proces van realiseren. In bovenstaande voorbeeld zul je merken dat je je eigenlijk best goed voelt en hoe meer je zo gaat praten des te sterker het doorwerkt.

                                                   

                                           Nieuw bij Insight Adventure!

Bedrijfstraining
The Power of Insight One day Experience
In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele
Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure"  nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.

                                                  

   Demo CD "Insight Adventure"                                                     AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

·         Augustus 2010: Wellness weekend op de campagne in Noord oost Frankrijk... Een paar dagen helemaal voor jezelf!

Meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?.... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen in de campagne van Noord oost Frankrijk.

Doel van de training is om contact te maken met jouw kern van geluk. Met behulp van de Piramide van Inzicht® krijg je gereedschap aangereikt om dit toe te passen in je dagelijkse leven. Dit geeft je innerlijke vrijheid en blijdschap. Lees verder

·         September 2010: Train de trainer 3-daagse op de campagne van Noord-Frankrijk. Een paar dagen helemaal voor jezelf!

Doel van de  "Train de trainer 3-daagse" is om contact te maken met jouw kern van geluk. Met behulp van de Piramide van Inzicht® krijg je gereedschap aangereikt om dit toe te passen in je dagelijkse leven als trainer en/ of therapeut. Dit geeft je innerlijke vrijheid en blijdschap. Lees verder


·         In september 2010 start er weer een nieuwe training “The Power of Insight” voor particulieren. Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure diverse andere trainingen. De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:

In-company training
Outdoor training
Maatwerk training

Daarnaast verzorgt Insight Adventure ook individuele coaching binnen het bedrijfsleven.

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk
Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Ken je iemand die interesse heeft in deze maandelijkse nieuwsbrief? Stuur deze Insight Adventure Nieuwsbrief dan door aan hem of haar om zich hier te kunnen inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!


In overleg kan een op maat gemaakte bedrijfstraining worden samengesteld. De combinatie met outdoor activiteiten behoort hierbij tot de mogelijkheid.

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief