"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."

 


                                                               Quote van de maand: 
                        Geluk is besmettelijk! En het heeft alleen positieve bijwerkingen.

Mensen die zich omringen met vrolijke mensen verhogen hun kans op ultiem geluk. Uit onderzoek van het vakblad de British Medical Jounal blijkt dat uw geluksgevoel grotendeels wordt gevormd door mensen met wie u zich verbonden voelt.

 

Geluk is gekoppeld aan het sociale netwerk waarin het fijne gevoel, net als een griepvirus, van de één op de ander kan worden overgedragen. Wie gelukkig is, kan een héél netwerk gelukkiger maken. Het geluk verspreidt zich volgens de makers van de studie het best op kleine afstanden. Een gelukkige vriend op minder dan een kilometer afstand, doet uw kans op geluk met 42% stijgen. Een goede buur verhoogte die kans met 34%. Als u iemand kent die gelukkig is, dan verhoogt dat uw kans op geluk met 15.3%. Kent u iemand die een gelukkig persoon kent, dan verhoogt dat uw kans op geluk met 9.8%. Hoe meer gelukkige mensen u kent, des te gelukkiger bent uzelf!

 

TER INSPIRATIE WIL IK GRAAG ONDERSTAANDE MET JE DELEN:

 

Ga je voor je GELUK of je GELIJK?

Ik nodig je uit om eens bewust te kijken naar dagelijkse situaties waar je in communicatie bent met bijvoorbeeld je collega's, partner, familie en/ of vrienden. Ga je hierbij vaak voor je geluk of je gelijk of wisselt dit per situatie?

Als je vaak voor je gelijk gaat kan dit je op den duur energie gaan kosten. Hierbij stel je je eigen belang voorop.
Als je kiest voor je geluk kies je ervoor om samen een beslissing te nemen waar alle betrokken partijen gelukkig van worden. Hiermee kies je voor synergie oftewel een win win situatie. Dit levert je energie op!
Oftewel: Kost het me energie of levert het me energie op?

De kracht van Aandacht
Als een bepaalde situatie je energie kost, ga dan eens bewust met je aandacht naar binnen toe en richt je op je lichaam en wat je gewaar wordt. Kijk eens naar welke plek in je lichaam je aandacht gaat. Voel je pijn, spanning, stress, emotie of een overvloed aan gedachten?

Richt je Aandacht dan op deze plaats in je lichaam vanuit de houding "het is zoals het is" dus je ziet het onder ogen en laat het zijn zoals het is. Tegelijkertijd bedenk je dat jij niet de ervaring bent die je bewust bent geworden in je lichaam. Je doet als het ware een stapje terug en kijkt van een afstandje naar deze ervaring (we noemen dit ookwel de 3e positie).
Door dit regelmatig te oefenen zul je merken dat de blokkerende ervaring gaat oplossen. 
Waar je je  Aandacht op richt daar groeit iets. Als je dit doet vanuit de houding "het is zoals het is" zul je merken dat dit je energie op gaat leveren en dat je beter in je vel gaat zitten.

Op het moment dat je je verzet tegen deze ervaring blokkeer je je eigen natuurlijke flow van gelukkig voelen en zijn. Verzet blokkeert de flow.
Vaak blokkeren we onszelf door in het verzet te gaan tegen negatieve ervaringen, waarmee we onszelf belemmeren om lekker in ons vel te zitten.


                                                       

                                                       Nieuw bij Insight Adventure!

Bedrijfstraining
The Power of Insight One day Experience
In 1 dag duurzaam vitaliseren op een inspirerende locatie en leren om vanuit eigen kracht in je werk te staan. De gehele
Piramide van Inzicht® komt hierbij aan bod. Andere locaties in heel Nederland zijn mogelijk.

Bedrijfstraining The Power of Insight 2-Days Experience
2 dagen ervaren en toepassen van de Piramide van Inzicht® gecombineerd met outdoor activiteiten in de Belgische Ardennen. Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden en de eenvoud om ze in te passen in je dagelijkse werk.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure"  nu ook op I-tunes en digitaal te downloaden per nummer voor € 0.99 of de gehele CD voor € 8.99.

                                                  

   Demo CD "Insight Adventure"                                                     AGENDA INSIGHT ADVENTURE:

·         Augustus 2010: Wellness weekend op de campagne in Noord oost Frankrijk... Een paar dagen helemaal voor jezelf!

Meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?.... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen in de campagne van Noord oost Frankrijk.

Doel van de training is om contact te maken met jouw kern van geluk. Met behulp van de Piramide van Inzicht® krijg je gereedschap aangereikt om dit toe te passen in je dagelijkse leven. Dit geeft je innerlijke vrijheid en blijdschap. Lees verder

·         September 2010: Train de trainer 3-daagse op de campagne van Noord-Frankrijk. Een paar dagen helemaal voor jezelf!

Doel van de  "Train de trainer 3-daagse" is om contact te maken met jouw kern van geluk. Met behulp van de Piramide van Inzicht® krijg je gereedschap aangereikt om dit toe te passen in je dagelijkse leven als trainer en/ of therapeut. Dit geeft je innerlijke vrijheid en blijdschap. Lees verder


·         In september 2010 start er weer een nieuwe training “The Power of Insight” voor particulieren. Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure trainingen vanaf 1 dagdeel.
De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:

In-company training
Outdoor training
Maatwerk training

Daarnaast verzorgt Insight Adventure ook individuele coaching binnen het bedrijfsleven.

Evert Heintz
Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk
Tel: +31(0) 251 828 500

www.insightadventure.nl


Stuur deze maandelijkse nieuwsbrief door aan een vriend of vriendin die interesse heeft in de Nieuwsbrief Insight Adventure en hij/zij kan zich hier
 inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!


In overleg kan een op maat gemaakte bedrijfstraining worden samengesteld. De combinatie met outdoor activiteiten behoort hierbij tot de mogelijkheid.

Uitschrijven Insight Adventure Nieuwsbrief