"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf."

 Spreuk van de maand:
Geniet van het moment, want het NU is de enige echte werkelijkheid die er is. Hoe meer je met aandacht doet wat je doet, hoe meer kwaliteit/tijd het je oplevert. Enjoy the moment!

Samenhangend met deze spreuk van de maand wil ik graag het thema Mindfulness onder de aandacht brengen, omdat hier binnen het bedrijfsleven steeds meer belangstelling voor is.

Als je bewust leeft, beweegt, eet, ademhaalt en met relaties bezig bent, zul je je vanzelf gelukkiger voelen. Dit is ook wat de beroemde Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh onderbouwt en uitlegt in zijn boek Mindfulness.

Mindfulness wordt ook steeds meer toegepast om werknemers preventief te helpen door ze hiermee te inspireren om meer plezier uit hun werk te halen. Tevens wordt Mindfulness probleemoplossend toegepast als je bijvoorbeeld een Burnout hebt opgelopen.TER INSPIRATIE WIL IK GRAAG ONDERSTAANDE MET JE DELEN:

Met hoeveel aandacht doe jij de dingen die je doet, bijvoorbeeld op je werk? Ben je tijdens het schrijven van je e-mail bezig met het schrijven van je e-mail of ben je in gedachten al je volgende e-mail aan het schrijven?

Een mooie vergelijking vind ik zelf het volgende verhaal. Een Westerling vraagt aan een Oosterse boeddhistische monnik hoe het te verklaren is dat een Westerling vaak gehaast en gestresst is, terwijl het lijkt dat Oosterlingen meer rust ervaren en uitstralen in het dagelijkse leven?

Hij geeft hierop het volgende antwoord:
Als een Westerling 's ochtends wakker wordt, is hij in gedachten al aan het douchen. Als hij aan het douchen is, zit hij in gedachten al aan het ontbijt. Tijdens het ontbijten zit hij in gedachten al in de auto op weg naar zijn werk. Tijdens het rijden, zet hij al zijn computer aan om zijn werkdag te starten enz.

Daarentegen als een Oosterling wakker wordt, is hij aan het wakker worden. Als hij aan het douchen is, is hij met aan genieten van de douche. Tijdens zijn ontbijt is hij aan het ontbijten. Op weg naar zijn werk bestuurt hij met aandacht zijn auto. Op zijn werk aangekomen zet hij de computer aan om zijn werkdag te beginnen.

Een mooie vergelijking of je in de toekomst leeft met je aandacht of de dingen die je doet daadwerkelijk vanuit aandacht doet. Als je dingen doet vanuit aandacht zet je jezelf in het NU en dit is de enige echte realiteit die er is.

De mate waarin jij vanuit het NU (vanuit aandacht) in het leven staat bepaalt de kwaliteit van jouw toekomst/ werk/ privéleven enz.

Ben jij je tijdens je werk (wel eens) bewust van je ademhaling?

Ademhaling is een prachtig middel om jezelf in het NU te zetten. Door namelijk bewust adem te halen ben je je bewust van het huidige moment waar je in leeft. Een natuurlijke ademhaling, waarbij je vanuit je buik ademt verhoogt je energieniveau. Vaak is het zo dat mensen in een gestresste situatie, bijvoorbeeld op het werk, hoog zitten met hun ademhaling. Als je meer vanuit je borstkas ademhaalt is je ademhaling oppervlakkiger en werkt dit averechts voor jezelf.

Tip:
Als je merkt dat je gestresst bent, ga dan bewust een paar minuten op je ademhaling letten. Je kunt hierbij je handen op je buik leggen, zodat je de buikademhaling hiermee bevordert. Ook al zit je ademhaling op dat moment hoog ga niet in het verzet hiertegen, want dit blokkeert alleen maar je natuurlijke ademhaling. Laat het zijn zoals het is en adem rustig door.
Je zult merken dat dit je na een paar minuten al meer rust oplevert en je met vernieuwde energie weer verder kan.

De geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" heeft als doel om meer vitaliteit en levenskwaliteit uit je leven te halen.

 

Wat fantastisch om zoveel enthousiaste reacties en complimenten te krijgen op de geleide meditatie- en ademhalings CD "Insight Adventure". Bedankt daarvoor.

 

 

 Demo CD "Insight Adventure"
Bestellen

Bestel NU de geleide meditatie- en ademhalings- CD "Insight Adventure" voor de speciale introductieprijs van € 15,- (Advies verkoopprijs € 19.95) en zij wordt FRANCO aan huis geleverd op het moment dat het bedrag van € 15,- gestort is op Triodos bankrekening 39.04.66.239 t.a.v. Insight Adventure.

De CD "Insight Adventure" wordt gebruikt in de trainingen die Insight Adventure verzorgt. Iedere deelnemer ontvangt de CD alsook de Piramide van Inzicht ® om het geleerde gemakkelijk toe te kunnen passen in het dagelijkse leven.

Het doel hiervan is om het resultaat van de training duurzaam te maken en het concreet toe te kunnen passen in de dagelijkse praktijk.

Voor een organisatie betekent dit vitale medewerkers, managers en directie die gemotiveerd zijn om er samen een succes van te maken!

Insight Adventure is als partner samen gaan werken met HealthplusBiz.
Health plus Biz richt zich op iedereen die interesse heeft om zijn/ haar gezondheid en/of welzijn op een hoger plan te tillen.
In het informatiecentrum in Castricum wordt de mogelijkheid geboden om je verder te verdiepen in verschillende cursussen, boeken, therapieën om je persoonlijk te ontwikkelen en je leven te verrijken.
Ook hier wordt de CD "Insight Adventure" verkocht. Lees meer

AGENDA INSIGHT ADVENTURE:


·
Augustus 2010: Wellness weekend op de campagne in Noord Frankrijk... Een paar dagen helemaal voor jezelf!

Meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?.... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen in de campagne van Noord Frankrijk.

Doel van de training is om contact te maken met jouw kern van geluk. Met behulp van de Piramide van Inzicht® krijg je gereedschap aangereikt om dit toe te passen in je dagelijkse leven. Dit geeft je innerlijke vrijheid en blijdschap. Lees verder

· September 2010: Train de trainer 3-daagse op de campagne van Noord-Frankrijk. Een paar dagen helemaal voor jezelf!

Doel van de "Train de trainer 3-daagse" is om contact te maken met jouw kern van geluk. Met behulp van de Piramide van Inzicht® krijg je gereedschap aangereikt om dit toe te passen in je dagelijkse leven als trainer en/ of therapeut. Dit geeft je innerlijke vrijheid en blijdschap. Lees verder

 

· In september 2010 start er weer een nieuwe training “The Power of Insight” voor particulieren. Wil je meer geluk ervaren? Op zoek naar innerlijke rust? Je innerlijke kracht activeren? Gezond leven?... dan nodig ik je van harte uit om de training "The Power of Insight" te volgen! Lees verder

 

Naast bovengenoemde trainingen verzorgt Insight Adventure trainingen variërend qua tijdsduur van 1 dagdeel tot en met 4 dagen.

De verschillende mogelijkheden hierbij zijn:

In-company training
Outdoor training
Maatwerk training

Daarnaast verzorgt Insight Adventure ook individuele coaching binnen het bedrijfsleven.

 

Evert Heintz

Wil je meer weten over de Training & Coaching van Insight Adventure? Neem dan - vrijblijvend - contact op met Evert Heintz.

Mobiel: +31 (0)6 52 171 336
E-Mail: evert@insightadventure.nl

Insight Adventure Training & Coaching

Jacob van Oostzanenstraat 10
1964 ES Heemskerk
Tel: +31(0) 251 828 500

 

 

 

 

 

 

www.insightadventure.nl


Stuur deze maandelijkse nieuwsbrief door aan een vriend of vriendin die interesse heeft in de Nieuwsbrief Insight Adventure en hij/zij kan zich hier inschrijven. Bedankt voor het nemen van dit initiatief!

In overleg kan een op maat gemaakte bedrijfstraining worden samengesteld. De combinatie met outdoor activiteiten behoort hierbij tot de mogelijkheid.